Túl a nehezén

A londoni paralimpiára tartó vak, látássérült és ép tandemesek az út legnehezebb részén, az Alpokon már túl vannak. Legutolsó posztjuk szerint Luxemburgban tartanak. Még egy hetük van, hogy a brit fővárosba az paralimpia nyitóünnepségre odaérjenek.

A győri látássérültek kezdeményezését számos magyar és külföldi civil szervezet, vállalkozás segíti szervezéssel vagy pénzbeli támogatással, köztük a református vakmisszió is. A Református Missziói Központ kisbuszát adták kölcsön a túrára, és üzemanyaggal is segítenek.

kép

– Az emberi odafigyelésről szól ez az út – mondta az RMK lelkészigazgatója. Magyarné Balog Erzsébet szerint gyönyörű kép, hogy egy látó és egy nem látó együtt kerékpározik Londonig. – Itt minden mozdulatot csak együtt lehet végezni. Napjainkban, amikor sok sérült ember él nehéz körülmények között, fontos példával szolgálhatnak a tandemesek, hogyan kell figyelnünk egymásra. Sokak összefogásának köszönhetően valósul meg egy négy éve dédelgetett álom.

képA maroknyi csapat augusztus 9-én indult el, és már több ezer kilométer van a hátuk mögött. Ahogy indulásuk előtt nyilatkozták a Parókia portálnak, a nehezén, az alpesi tekerésen már túl vannak.
—A fizikai megpróbáltatás mellett a lelki megterhelés sem egyszerű.  Három hétig együtt leszünk a nap minden pillanatában, így biztos, hogy előfordul majd, amikor nem akarok látni senkit. A feszült helyzetek megtaníthatnak arra, hogyan kell átlépni saját magamon, és biztosan bölcsebb emberként térhetek majd haza, —mondta Matis Mónika az út egyik szervezője.

kép

Az út a tandszem Facebook oldalán követhető