Újabb négyezer-ötszáz fiatal táborozhat ingyen

Örökségünk tábor néven indult el a Tiszántúli Református Egyházkerület nagyszabású táboroztatási programja, amely 2023-ig közel négyezer-ötszáz diáknak biztosít nyaralást ingyenesen. Mint a szon.hu híradásából kiderül, izgalmas tematikus programok, kerékpár- és vízitúrák, buszos kirándulások, hagyományőrző foglalkozások teszik igazán tartalmassá a táborokat, melyeknek célja a közösségfejlesztés mellett az esélyteremtés.

Harminc csoport részvételével, több mint ezer résztvevővel indult el idén a Tiszántúli Református Egyházkerület nagyszabású esélyteremtési és táboroztatási programja. Az Örökségünk elnevezésű táborok 2023-ig közel négyezer-ötszáz, 1-11. osztályos diáknak és hátrányos helyzetű gyermeknek biztosítanak majd ingyenes nyaralási lehetőséget. A csoportok izgalmas tematikus programokon, bicikli- és evezős túrákon, buszos kirándulásokon fedezhetik fel a Felső-Tisza-vidéket, a Nyírséget, a Hajdúságot és a Tisza-tavat.

biciklitúrára készülve.jpg

Biciklitúráta készülnek az Örökségünk tábor résztvevői

Fotó: Kanalas Ottilia

– A Szentírásban olvasható: „Osztályrészem kies helyre esett, örökségem nagyon tetszik nekem” (Zsolt 16,6). Az Újszövetségben azt találjuk, hogy az Isten – Jézus Krisztusban – örökösnek szánt bennünket, minden olyan teremtett jónak az öröksége a miénk, amelyben a teremtett világ részesít bennünket – mondta el Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. – A Tiszántúli Református Egyházkerületnek gazdag öröksége van, hiszen a mögöttünk lévő történelmi múlt, Isten ajándéka számunkra, de minden ránk hagyott juss akkor ér valamit, ha hozzá tud jutni az ember. Ezért örülünk, hogy ebben az egyhetes programban megmutathatjuk a szabolcs-szatmár-beregi országrész természeti, művészeti, kulturális örökségeit, a középkori templomok gazdagságával, ami jelentős hitbeli üzenettel is bír – hangsúlyozta a püspök. – Célunk, hogy öntudatos örökségszemléletet munkáljunk ki a fiatalokban. A református egyházkerület berkein belül négy helyszínen – Beregdarócon, a Hét csillag Üdülőközpontban, Tivadaron, az Ifjúsági Házban, Debrecenben, a Református Kollégiumban és Beregfürdőn, a Tisza-tónál – nyújtunk lehetőséget tanodásainknak, általános iskolásainknak, gimnazistáinknak, és az ifjúsági gyülekezeteink tagjainak a kikapcsolódásra, örökségük megőrzésére – tette hozzá Fekete Károly.

ping-pongozás közben.jpg

Pingpongozó fiatalok az Örökségünk táborban

Fotó: Kanalas Ottilia

A program jóvoltából megújultak a Tiszántúli Református Egyházkerület Üdülőközpontjai Beregdarócon, Tivadarban és Berekfürdőn. – Ahhoz, hogy minden jól és komfortosan működjön, egy pályázat lehetővé tette, hogy a helyszínek infrastruktúráját javítsuk. Összesen 210 millió forintot költöttünk erre a célra – emelte ki Deák Attila, az egyházkerület szakmai vezetője, a projekt felelőse, aki azt is elmondta, hogy Beregdarócon két épületegységet alakítottak át egy komplexummá, a szálláshelybővítés révén immár egy busznyi táborozót el tudnak szállásolni.

Tekintse meg a Kölcsey Televízió összefoglalóját is: