Újraindult a református egyház Instagram-oldala

Hétindító és napi bibliai idézetekkel, cikk- és eseményajánlókkal találkozhat, valamint az egyházi élet kulisszái mögé is benézhet, aki követi a másfél év után újrainduló reformatus_egyhaz nevű Instagram-oldalt.

A misszió és közösségünk összetartozásának fontos tere lehet akár az Instagram is, amely a fiatalabb korosztály népszerű kép- és videómegosztó közösségi platformja. Az oldal kezelői Isten szavát és a Biblia üzenetét szeretnék bevinni ebbe az online térbe is azzal, hogy egy-egy hétindító vagy napi igét tesznek közzé az oldalon. Az oldal arra szeretne lehetőséget adni, hogyha valaki napi rutinjában – iskolai szünetben, tízórai mellett, buszra várva vagy már otthon a kanapén ülve – automatikusan végigpörgeti az Instagramot, meg tudjon állni egy fél perce elcsendesedni, akár egy rövid ige segítségével.

Az oldalt az MRE Kommunikációs Szolgálata üzemelteti. A szerkesztők fontosnak tartják, hogy a megosztott igéken, a reformatus.hu és a Reformátusok lapja cikkajánlóin túl az egyházat kevésbé ismerők számára közelebb hozzák a reformátusok hagyományit, gondolatait, kultúráját. Ezért a jövőben szeretnének bepillantást nyújtani egy-egy egyháztag életébe, gyülekezet működésébe, és a református újságírók munkájába.

Ha Olvasónk rendelkezik Instagram-fiókkal, kérjük, kövesse a Magyarországi Református Egyház oldalát. Éljük meg így is a közösséget!

Zöld Fekete Péntek Instagram Poszt.png

Újraindult a Magyarországi Református Egyház Instagram-oldala

Fotó: reformatus.hu