Visszatér a református egyház országjáró műsora, a Retour

Másfél év szünet után lesz újra látható a Retour, a református egyház országjáró magazinműsora. A minden hónap utolsó szerdáján jelentkező adásban az ország legkülönfélébb református gyülekezetei mutatkoznak be az egészen kicsiktől a nagyokig. Elsőként a magyar–ukrán határtól mindössze néhány kilométerre fekvő Kölcsébe utazott stábunk, ahol a parókia kertjében traktor áll és tyúkok szaladgálnak. Gyöngyösi Szabolcs ugyanis nemcsak a lelkek pásztora, de megannyi jószágának gondoskodó gazdája is.

Csaknem négyezer kilométert tett meg a Retour stábja a műsor első évadában, hogy Nagykanizsától Nábrádig, Veszprémtől Aggtelekig az ország szinte minden szegletébe eljusson. Az eddigi adásokban gyülekezetek és vezetőik különleges életét és történeteit ismerhették meg, és nem lesz ez máshogyan a folytatásban sem.

Az új évad első epizódjában Kölcse lelkipásztora, Gyöngyösi Szabolcs mesél arról, milyen a gyülekezeti élet egy alig 1200 lelkes, határ menti faluban, ahol négy felekezet is van, de szinte minden második ember reformátusnak vallotta magát a legutóbbi népszámláláskor. Ráadásul a lelkészt nemcsak palástban, de gumicsizmában is láthatják a műsorban, hiszen egy egész gazdaságot vezet: állatokat tart, földet művel, gyümölcsöt termeszt.

A Retour minden hónap utolsó szerdáján 18 órakor jelentkezik új epizóddal – elsőként november 29-én a református egyház online felületein: a reformatus.hu-n, a Facebookon és a YouTube-on.