A Harangszó áprilisi első számából

Virágvasárnapi áhítattal jelentkezik és a királyhágómelléki református műemléktemplomokról is ír egyebek mellett a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja.

képA Fekete-Körös völgye tájegységként első néprajzi kutatója, Györffy István tanulmánysorozata óta szerepel a magyar néprajzi irodalomban. A lap címoldalán Dukrét Géza A Fekete-Körös völgyi magyarság című Györffy-kötetet ismerteti. A segítségnyújtás és elfogadás áldásai – ezzel a címmel jegyzi vezércikkét Csűry István püspök. 


Virágvasárnapi áhítatot tartalmaz a Harangszó egyik legrégebbi és legkedveltebb rovata, A lélek csendje, melyet Balázsné Kiss Csilla lelkésznő ír, immár tizenötödik éve.

Koltó második alkalommal kapcsolódott be a Wass Albert olvasómaratonba, melyben idén 42 település vett részt – tudósít Varga Károly. A Református élet rovat másik anyaga a legkisebb váradi gyülekezet – Hegyalja - imaheti alkalmait ismerteti. Bő tíz évre tekint vissza összegző írásában Emődi Tamás, egyházkerületi műszaki előadó, aki a királyhágómelléki református műemléktemplomok megóvását és helyreállítási folyamatát ismerteti.

A Temesvári Egyházmegye éves presbiterkonferenciájáról számol be Megyasszai Júlia a lap Presbiter oldalán. A Mozaik oldalon Orbán Levente jegyzetében amiatt füstölög, hogy tán’ Kazinczy sem értené a magyar fővárosban manapság beszélt szlengmagyart. A Derűs percekben Csohány János anekdotázik, míg a Nepálban szolgáló református missziósok az elrendezett házasságokról írnak.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja megrendelhető és megvásárolható a lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com címen olvasható.