A Harangszó májusi második számából

A nagybánya-óvárosi gyülekezet diakóniai csoportjának szolgálatairól és a keresztyén politizálás kihívásairól is olvashatunk a királyhágómelléki reformátusok lapjának májusi második számában.

képAz érszőllősi Immanuel vegyeskar 15 évvel ezelőtti alakulására és szolgálataira emlékezik Sántha Levente. A szerző emellett az évfordulón tartott hálaadó istentiszteletről is beszámol, a lap címoldalán közölt írásában. A vezércikket ezúttal Berke Sándor, tenkei lelkipásztor jegyzi. Írásának címe: A kegyelem megragadása. 


A helyi református templom műemlék jellegű értékeinek megőrzése céljából szerveztek jótékonysági estet Szilágysomlyón – derül ki Szőnyi Levente írásából.

Van-e esélye a keresztyén politizálásnak? E kérdést igyekeztek megválaszolni a a tenkei művelődési kör legutóbbi rendezvényének meghívottjai. A Református élet rovat másik cikkében az erdőhegy-kisjenői gyülekezet presbitereinek Kolozsváron tett kirándulásáról számol be Csanádi János.

A lap diakóniai rovatában a nagybánya-óvárosi gyülekezet diakóniai csoportjának alakulását, céljait és tevékenységét ismerteti Lakatos Nella.

A Szatmári és a Zilahi Egyházmegye presbiteri konferenciájáról olvashatunk a Presbiter oldalon, mely öt éve van jelen a lap hatodik oldalán.

A Mozaik-oldal színes kínálatában szerepel a Nepáli nagylójegyzetek című sorozat, Makay Botond anekdotája, valamint Boros J. Attila hitvédelmi sorozatának, az álomfejtésről szóló része.

A lap Kitekintő rovatában a londoni magyar reformátusok ünnepségéről számol be Salánki István, a gyülekezet lelkésze.

A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com oldalon olvasható.