A Világosság református egyházi műsor július 3-ai adása

A felvidéki Pátria rádió műsorában többek között szó volt a hetedik nap megszenteléséről, a Német Protestáns Egyházi Napokról és egy dunaszerdahelyi közösségteremtő találkozóról. Halgassa meg online!

A hetedik nap a te Istenednek, az Úrnak a nyugalomnapja. Semmiféle munkát ne végezz azon! – mondja a negyedik parancsolat. A hetedik megszenteléséről szól igehirdetésében Nagyné Révész Andrea hanvai lelkipásztor.

„... ott lesz a te szíved is” – Mt 6,21 alapján ez volt a mottója a harmincharmadik alkalommal megszervezett Német Protestáns Egyházi Napoknak, melynek helyszíne ezúttal Drezda városa volt. A több mint 2200 programot kínáló rendezvény jelképét egy szív alkotta. A kétévente sorra kerülő alkalmon 130 ezren vettek részt Európa különböző országaiból, de más kontinensről is. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház egy 39 fős küldöttséggel képviseltette magát. A műsorban beszélgetés hallható a rendezvény résztvevőivel.

A dunaszerdahelyi református gyülekezet mellett működő Kálvin Polgári Társulás első alkalommal szervezett olyan közösségteremtő találkozót az egyházközségben élő ifjúság számára, amelyre más településekről is felekezetből is érkeztek érdeklődők. A tervek szerint az idén még három hasonló jellegű alkalmat szervez a Kálvin Polgári Társulás, amelyre Dunaszerdahely városától is kaptak támogatást. Erről Görözdi Zsolt lelkipásztor szól a hallgatóknak.

A műsorban ezen kívül elhangzanak a legfrissebb egyházi hírek, majd kiértékelésre kerül a Bibliaismereti verseny.

A műsorvezető-szerkesztő: Iski Ibolya

Halgassa meg online:

{mp3remote}http://213.215.116.181:8001/patria/2011-07-03/687-Svetlo-08-06.mp3{/mp3remote}