Beregszászon ülésezett a Kárpát-medencei Református Rádiótanács

 

Az erdélyi, a tiszáninneni, a tiszántúli, a felvidéki és a kárpátaljai képviselők hétfőn és kedden zajló megbeszélésük során együttműködési megállapodást kötöttek a DVN hollandiai református rádiózást támogató szervezettel.

A keddi megállapodás „a Kárpát-medence területén kifejtett médiatevékenységgel kapcsolatos együttműködés beindítását és működtetését hivatott biztosítani” – olvasható az együttműködésben. A hollandiai szervezet pályázatokon keresztül anyagi támogatással segíti a református rádiózást.

kép

A Kárpát-medencei Református Rádiótanács tavaly októberben alakult azzal a céllal, hogy összefogja a kárpát-medencei református rádiókat. Az egyházkerületek elnökségei azért döntöttek az együttműködés mellett, hogy azzal a helyi rádiós kezdeményezéseket összehangolják, folyamatosan tapasztalatokat cseréljenek és közösen keressék a határokon átívelő rádiózás lehetőségét.

A Kárpát-medencében három református fenntartású rádió szól. A Tiszáninnei és Tiszántúli Református Egyházkerület közösen működteti az Európa Rádiót, Kolozsváron az Agnus Rádió sugároz, Beregszászon pedig a Sion Rádió.

refradio.eu/fotó: Európa Rádió