ÉlesztŐ – Feketén-fehéren

A Fiatal Reformátusok Szövetsége (Firesz) augusztus 10-14. között a felvidéki Várhosszúréten szervezi meg az ÉlesztŐ Országos Ifjúsági Találkozóját a 16 éven felüli korosztály számára.

eleszto_2021.jpg

„A találkozó témája: feketén-fehéren, ami mögött a Jézussal megélt személyes kapcsolatunk, illetve annak mindennapi döntéshelyzetei húzódnak. Mi az, amiről az Ige feketén-fehéren beszél? Így érintjük többek közt a párkapcsolat, a gender, az időgazdálkodás, a digitális tudatosság, az egyház és az online világ témáját is. Egy éve senki nem gondolta volna, hogy a 2020-as Európa-bajnokságot 2021-ben fogjuk nézni. Ha kíváncsi vagy, milyen lesz a 2020-as ÉlesztŐ 2021 nyarán, gyere és állj be Isten csapatába! Erre készülve a szürke számtalan árnyalata jelentse most a bizonytalanságot, az elmosódott határokat. A fekete és a fehér pedig azt, hogy van néhány kapaszkodónk, amit Istentől kaptunk azért, hogy biztonságban élhessünk. Gyertek, ragadjuk meg!” – foglalta össze az ötnapos rendezvény várható témáit Kiss Miklós, a Firesz elnöke, a tábor főkoordinátora.

Feketén-fehéren a lényegről

„Amikor azt mondjuk, Jézus Krisztus az életünk ura, akkor tényleg ő irányít és vezet?” – hangsúlyozza Kiss Miklós az idei ÉlesztŐ központi kérdését. A tervezetthez képest egy évvel később, de augusztusban annál nagyobb lelkesedéssel várnak minden résztvevőt a találkozó szervezői. Erre készülve olvasható beszélgetés a főkoordinátorral a várható programokról, személyes elhívásáról és az eddigi tapasztalatokról a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház honlapján.

A délelőtti előadásokat Szanyi György hajdúsámsoni református lelkész tartja, a további programokról, előadókról és fellépőkről a www.eleszto.sk oldalon lehet tájékozódni.

A jelenlegi állás szerint – a járványügyi rendelkezések betartása mellett – teszt és oltási igazolás nélkül is lehet táborozni a rozsnyói járásban, minden esetleges változásról a szervezők értesítik a jelentkezőket. Amennyiben a körülmények miatt a tábor elmaradna, a befizetett részvételi díjat teljes egészében visszautalják.

A 12-17 éveseknek Borzován szerveznek Tinitábort augusztus 2-7 között. További információk és jelentkezés a Facebook-eseményben.