Elindult az ÉlesztŐ!

A kereszt lábánál új tartalmat nyernek céljaink, elképzeléseink – ezzel a gondolattal indult el augusztus 9-én a sokak által „felvidéki Csillagpontként” emlegetett ÉlesztŐ, azaz a Fiatal Reformátusok Szövetségének (FIRESZ) nyári ifjúsági találkozója a Börzsönyben, adta hírül a reformata.sk. Az esemény hívószava: Célkeresztben.

Mintegy 250 fiatal részvételével indult el a FIRESZ, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház ifjúsági szervezetének nyári találkozója a börzsönyi Királyréten.
„Hiszem, hogy ezt a tábort nem mi terveztük, hanem Isten, Ő helyezte a vezetők szívére, hogy idén is legyen ÉlesztŐ, vele állhattunk munkába” – fogalmazott a reformata.sk-nak Édes János, a találkozó főkoordinátora.

ÉlesztŐ, kép: reformata.sk

Fotó: reformata.sk.

Az ÉlesztŐ témája idén: Célkeresztben, amely a hívő útra lépő ember első megpróbáltatásaira, kísértéseire hívja fel a figyelmet. A keskeny útra lépő embert az ördög hamar célkeresztjébe veszi. Édes János arról beszélt megnyitójában, ezek a kísértések múlandók, de Isten gondviselése és szeretete végigkísér az úton.
„Azt kívánom, hogy az ÉlesztŐ legyen az a hely, ahol a céljaitok a kereszt mellett nyernek új tartalmat, új árnyalatot” – ezt már Kiss Miklós lelkipásztor, a Firesz elnöke mondta el a találkozó megnyitóján.

ÉlesztŐ 2022, Firesz Facebook-oldal

Fotó: ÉlesztŐ Facebook-oldala

A néhány napos lelki úton többek között a dicsőítés is hangsúlyos szerepet kap, amelyet az ÉlesztŐ Band vezet. A zenekar egyik szolgálója, Takács Krisztina így fogalmazott a portálnak: „A személyes motivációm az, hogy együtt emeljük fel az Úr nevét. Ha ehhez bárhol eszköz lehetek, oda szívesen elmegyek, ott szeretek jelen lenni. […] Úgy éreztem, valóban mind megérkeztünk és egy a célunk: az Úrral lenni, őt a középpontba helyezni – a következő napokban rajta áll, mit is szeretne kezdeni velünk.”

Az idei ÉlesztŐről, az ifjúsági találkozó Facebook-oldalán további képeket, videókat is találnak.

A FIRESZ programjairól itt tájékozódhat.