Enyhíteni a fogyaték terhén

Nem oldhatja meg senki azoknak a családoknak a gondját, amelyek tehetetlennek érzik magukat fogyatékkal élő szerettük hibái láttán, de segíthetünk elviselni a terheket – mondta Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület főjegyzője pénteken a fogyatékkal élők leendő kőröspataki táborának alapkőletétele alkalmából.

kép

Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület főjegyzője megáldotta az alapkövet (fotó: Albert Levente)

Az egyházfő kiemelte, az a létesítmény, amelyet a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány (DKA) megálmodott, lehetőséget nyújt az érintett családoknak a pihenésre, hogy újult erővel állhassanak azok mellett, akiknek erre a sajátos gondoskodásra szükségük van. Makkai Péter árkosi református lelkész, a DKA fogyatékosgondozói programjának vezetője táborépítő kezdeményezését támogatja a németországi Altereformirte Kirche, az Osztrák Diakónia és a Stepic Alapítvány, valamint a holland KOEN Alapítvány, anyagi segítségükkel épül fel a huszonnégy személy befogadására alkalmas, téli-nyári használatú komplexum.

A Diakónia patakparti birtokán február óta folynak az előkészületek a szabadidőközpont saját gazdaságának létrehozására, a fóliaházban érnek már az idényzöldségek, és tervezik egy kis állatfarm létesítését is, elsősorban terápiás céllal. Makkai Péter bízik benne, a jövő októberi határidőig elkészülnek a munkálatokkal, mert szerinte – utalva a célcsoport nehézségeire – a szenvedést megkoronázza Isten kegyelme.

forrás: Háromszék/reformatus.ro