Idén a Királyhágómelléki reformátusokért imádkozhatunk

Ebben az évben a Királyhágómelélki Református Nőszövetség összeállításában készült a Kárpát-medencei imanap menetrendje. A kezdeményezéshez bármely közösség csatlakozhat: a teendője csupán annyi, hogy december 5-én felüti a liturgiafüzetet, és annak vezetése alapján imádkozik, most a királyhágómelléki reformátusokért.

„A Kárpát-medencében élő református nők, édesanyák tizenhat évvel ezelőtt egy olyan különleges imaszolgálatba kezdtek, amely átfogja nemcsak a Kárpát-hazában élő magyar nemzet tagjait, hanem a világ minden táján élő honfitársunkat is. Bátor vállalkozás ez az imaközösség, különösen, ha tudjuk, hogy miért volt szükség a Kárpát-medencei Imanap elindítására” – olvasható Bogya Kis Mária, a Királyhágómelléki Egyházkerület nőszövetségi elnöke felhívó üzenetében. Az imanapot a 2004..december 5-i könnyített honosításról szóló sikertelen népszavazás után hívták életre a szervezők, hogy a magyar református egységet ezzel is megerősítsék.

Imádság templomban

December 5-én ismét Kárpát-medencei imanap

Fotó: reformatus.hu

A tíz református Kárpát-medencei egyházkerület közül második alkalommal szervezi a királyhágómelléki az eseményt. Ez alkalomra külön bemutatkozófüzetet és liturgiát készítettek, amely itt tölthető le. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat: elolvasva a tájékoztatófüzetet, annak alapján pontosan tud imádkozni a 100 éves egyházkerület és a magyar református szolgálóiért, közösségeiért.

Bogya Kis Mária

Bogya Kis Mária a debreceni Nagytemplomban számol be a nőszövetség munkájáról

Fotó: ttre.hu

„Kedves Testvéreim a Kárpát-medencében és a Nagyvilágon! 2021. december 5-én imádkozzatok egymásért, értünk, királyhágómellékiekért, a Kárpát-medencében élő testvéreitekért, a nemzet megújulásáért, mi is ezt tesszük értetek. Mi hisszük, hogy mindez ideig nem hiába imádkoztunk egymásért. Isten meghallgatta könyörgéseinket. Azóta nagyon sok kedvező változás történt népünk életében, amelyet csodálattal tapasztalunk. Soha nem volt ennyire egységes a magyarság a határon átívelő kapcsolatokat tekintve, mint épp most, amikor az anyaország családbarát programja nyomán és támogatásával külhonban épülnek óvodák, megújulnak templomok, középületek, virágzik az anyanyelvű oktatás. Erősödik a testvéri összetartás, épül a jövendő” – fejezi be felhívólevelét Bogya Kis Mária. Ezzel buzdítjuk mi is olvasóinkat, csatlakozzanak a kezdeményezéshez.