Krisztus parancsa a betegek gyógyítása

A védőoltás elfogadását és a beoltás alkalmazását javasolja a Királyhágómelléki Református Egyházkerület vezetősége nevében Csűry István püspök. Újságírói kérdésre Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke is hasonlóan nyilatkozott.

„Vannak tragikus korszakok, amikor Isten kegyelme és szeretete nélkül az ember tehetetlenné válik. Kiszolgáltatottságában csökken a helyzetismeret és növekszik a döntésképtelenség. Ebben a helyzetben a félelem egyeseket elszigetel, másokat felelőtlenné tesz. Az elhárítás lelki folyamata némelyeket tagadásba kerget, másokat feledékenységbe vagy cinikus okoskodásba” – olvasható az egyházkerület honlapján közzétett felhívásában.

biblia áhítat covid

Mint a püspök megjegyzi, „emberek esnek egymásnak, mert a szorongás csendesebb, kezdő szakaszát felváltja a dühöngő – mindent eltipró – indulat. Ennek lesz áldozata a józan, megoldást keresők véleménye és kiutat mutató munkája.”

„Vírustagadók és oltásellenzők együtt keltenek zavart, és bizonytalanítják el a tájékozatlanokat, attól sem megriadva, ha halálba juttatnak így szerencsétleneket” – fogalmaz Csűry István, aki kijelenti: „egyházkerületünk vezetősége nevében javaslom a védőoltás elfogadását és a beoltás alkalmazását”.

„Isten meghallgatta imádságainkat és »kötést és orvosságot« adott”, Krisztus parancsa pedig az, „hogy a betegeket gyógyítsátok!”

– hangsúlyozza az egyházkerület vezetője, hozzátéve: mindannyiunk vágya, hogy egészséges világban éljünk, ezért a legtöbbet akkor teszünk, ha magunkat és így másokat is védjük a kórokozóktól.

Az erdélyi történelmi egyházak vezetői az oltásról: bízzunk az orvostudományban

„Kató Béla: száz százalékosan az oltás mellett állunk” címmel idézi a maszol.ro romániai magyar hírportál összeállításában az Erdélyi Református Egyházkerület püspökének nyilatkozatát, amelyben többek között kifejti: az egyházban élő embereknek a közösség a legfontosabb, ezért fontos, hogy „minél többen védettekké váljunk”, mivel így a közösséget is védjük.