Megjelent a Harangszó júniusi második száma

A királyhágómelléki reformátusok lapjának legújabb számában, egyebek mellett, az aradi egyházmegye közgyűléséről, az idei Károlyi Gáspár Napokról és a júliusban tartandó, egyházkerületi szintű nőszövetségi konferencia részletes programjáról olvashatunk.

Tegnap, ma és örökké Jézus - e címen olvasható beszámoló az Erdődön tartott, változatos programokat tartalmazó ifjúsági találkozóról Rácz Ervin tollából. Szintén a címoldalon a magyar reformátusság 2009-ben kimondott egységére emlékeztet a Generális Konvent elnökségének körlevele, Krisztus közös megvallása címen.

Úgyszintén a református egységhez kapcsolódik az a tudósítás, amely az első alkalommal megrendezett Kárpát-medencei lelkészi focikupa küzdelmeit ismerteti, s melynek első három helyén partiumi, illetve erdélyi csapatok osztoztak.

A lap népszerű A Lélek csendje rovatában Balázsné Kiss Csilla igemagyarázata olvasható, Hitben való nagykorúság címen.

Konferenciára készül a királyhágómelléki református nőszövetség. A júliusi alkalom részletes programja a lap harmadik oldalán olvasható.

A júniusi második lapszám emellett beszámol a az aradi egyházmegye közgyűléséről. Lőrincz Lóránd Péter tudósítása sok érdekes adatot tartalmaz a szórványban élő reformátusságról. Gönc, Vizsoly és Nagykároly felváltva tartja meg évi rendszerességgel a Károlyi Gáspár Napokat. Idén utóbbi város nyújtott otthont az eseménynek - derül ki a Református élet másik anyagából.

Az ifjúsági oldalon az idei Függőleges konferenciáról olvashatunk Kiss Gábor és Kósa Andrea írásában.

Tóth Zsigmond a Hegyközcsatárban tartott Hegyközi kisrégiós presbiteri konferenciáról tudósít, míg László Kálmán, az egyházkerületi presbiterszövetség elnöke a Presbiter rovat elmúlt öt évére tekint vissza hálaadással.

A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com oldalon olvasható.

Fábián Tibor