Megjelent a kárpátaljai reformátusok lapja, a Küldetés

Nyomtatási és terjesztési nehézségek miatt rendhagyó módon csak online formában olvasható a Kárpátaljai Református Egyház lapjának márciusi száma.

„Február 24-e óta kemény harcok dúlnak Ukrajnában. Az ország belső részéből tömegek menekültek el a háború elől. A pánik még a kárpátaljaiakat is hatalmába kerítette. Bár ez a vidék, hála Istennek, még ma is a béke szigete – ezrek találnak itt menedékre, segítőkre –, honfitársaink közül sokan hagyták el szülőföldjüket. Fiatal családok keltek útra, leginkább azért, hogy ne sorozzák be férjeiket, fiaikat, hogy ne legyenek »golyóállók« egy esztelen hatalomharcban. De az itthon maradottakban is ott él a félsz...” – olvasható a lapban közölt egyik tudósításban, de a háború témája a békeidőben 3500 példányban nyomtatott újság szinte minden írásában visszaköszön.

Küldetés 2022/3

A Kárpátaljai Református Egyházban 2022 a hálaadás éve. „Láthatjuk, hogy Isten nélkül mi, emberek elbukunk sok mindenben, mégis azt merem hinni és remélni, hogy ebben az évben nekünk lesz okunk a hálaadásra” – fogalmaz Zán Fábián Sándor püspök a vele készült interjúban.

A lap lelki írásai kiemelten foglalkoznak a böjt kérdésével, beszámoló olvasható a Magyarországi Református Egyház négy püspökének március 4-i kárpátaljai látogatásáról, több írás mutatja be a háború következtében kibontakozó határtalan összefogást, segítségnyújtást, a címlapon pedig Móra Ferenc verssorával imádkozhatjuk: „Uram, a háborút parancsold vissza már!”

A Küldetés márciusi száma ide kattintva online lapozható.