Szeretethíd - harmadszor

Idén harmadszor rendezte meg a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) a Szeretethíd önkéntes napot, amely másodszor terjedt ki az egész Kárpát-medencére. Összesen 9400-an regisztráltak, de a ténylegesen segítők száma ennél biztosan sokkal nagyobb volt.

Körülbelül háromszáz feladatban vehettek részt az önkéntesek. Volt ahol takarítani kellett, máshol szemetet szedtek vagy éppen kertet alakítottak ki, köztereket újítottak, óvodát szépítettek. A debreceni gyülekezetek a városuk lakóinak kedveskedtek: az általuk meghirdetett "süti a reformátusoktól" akcióban összesen tizenötezer darab süteményt készítettek. Ezeket Debrecen főterén és Józsán osztották szét.

Ha a számokat nézzük, a legtöbb önkéntes a tiszántúli egyházkerületben tevékenykedett: összesen 2938-an regisztráltak. A határon túli egyházak közül a felvidékiek voltak a legtöbben, ott 1406-an jelentkeztek előzetesen. A Dunamelléken 1607-an, a Tiszáninnen 861-en, az erdélyi egyházkerületben nyolcszázan, a Királyhágómelléken 604-en, a Dunántúlon 497-en, Kárpátalján 459-en, a Délvidéken 93-an regisztráltak.

Kapcsolódó anyagok:
Május22.org - írások, hírek a Magyar Református Egységről
Ha segítünk másokon, az nekünk is jó - péntek reggeli riport az Erzsébet térről
Építsünk szeretet-hidat! - beszámoló a megnyitóról
Ti felkiáltójelek vagytok! - riport szombati helyszínekről