Szeretethíd Kárpátaljáért

Elindult a regisztráció a Kárpát-medencei Református Önkéntes Napokra. A program címe: Szeretethíd Kárpátaljáért. A Magyar Református Szeretetszolgálat 14. alkalommal szervezi önkéntes akcióját. Olyan magánszemélyek és közösségek jelentkezését várják, akik saját lakókörnyezetükben szívesen végeznének önkéntes tevékenységet.

Nemes célkitűzésért

Az ukrán–orosz fegyveres konfliktus hatására korábban soha nem tapasztalt összefogásnak lehettek tanúi a Szeretetszolgálat munkatársai. A háború kirobbanása óta már mintegy négyezren jelentkeztek a szervezet címein, hogy szeretnének részt venni a menekülőkért végzett misszióban. Sokan a segítőpontokon a személyes ellátásban találták meg helyüket, míg mások tolmácsolással vagy szálláshely felajánlásával tapasztalhatták meg az önkéntességben rejlő lélekemelő érzést.

20210514_DSCF0974.jpg

Az MRSZ tavalyi önkéntes akciója

Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat

Az összefogás ereje

Éppen ezért az idei önkéntes program jelmondata: „Szeretethíd Kárpátaljáért”, amely kettős célt szolgál. A korábbi években népszerű feladatok mellett külön buzdítanak a szervezők mindenkit arra, hogy kapcsolódjanak be környezetükben a menekülteket segítő szolgálatba. Emellett a kiemelt helyszíneken a résztvevőknek lehetőségük nyílik adományaikkal is támogatni a Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját. A segély összegét a Kárpátalján maradottak ellátására fordítja a szervezet.

A 14. Szeretethíd nevű akciót május 20–21-én tartják. A regisztráció már elindult a program honlapján, a www.szeretethid.hu oldalon.

A „Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok” a Magyar Református Szeretetszolgálat egyik legnagyszabásúbb programja, mely 2009-es indulása óta már több tízezer embert szólított meg önkéntes tevékenység végzésére idehaza és a környező országok magyarok lakta településein.

A legtöbb csoport ilyenkor környezetét igyekszik az összefogás erejével szebbé tenni. Több tucat játszótér, közpark, templomudvar és temetőkert is megszépült a Szeretethídnak köszönhetően. Másik jellemző segítő tevékenység az idősek, betegek vagy fogyatékkal élőkkel való törődés, a róluk való gondoskodás: zenés-verses műsorokkal vagy saját készítésű süteményekkel is megörvendeztették már az önkéntesek az évek során a környezetükben élőket.