Már foglalható szállás a Kákicsi Ifjúsági Házban

Megújul a kákicsi parókia és környezete: a Kiss Géza lelkipásztor életét és az Ormánságot bemutató emlékkiállítás szomszédságában ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására alkalmas szálláshely nyílik a nyáron. Érdemes felfedezni a környék lelki, kulturális és természeti kincseit is.

Az Ormánság néprajzi és szellemi örökségének megismertetése reményében a kákicsi parókia és környezete megújításáról döntött a Dunamelléki Református Egyházkerület elnöksége. Az egyházkerület nemcsak a Baranya megyei település egykori lelkipásztora, Kiss Géza (1891–1947) néprajzkutató emléke előtt tiszteleg ezzel, de lehetőséget teremt a helyi református közösségek támogatására is.

Az egykori lelkészlak épületében kialakított emlékszobában a Kiss Géza Ormánysága című állandó kiállításon mutatják be az érdeklődőknek a néprajzkutató lelkipásztor életét és korát.

Kákicsi Ifjúsági Ház 2024 (f.Füle Tamás)

Fotó: Füle Tamás/parokia.hu

Érdemes több napot eltölteni a vidék lelki, kulturális és természeti kincseinek felfedezésével. Az Ormánságba tervezett gyülekezeti, iskolai kirándulások programját két vallásturisztikai kerékpáros útvonal is színesítheti.

Kényelmes szálláshelyet is létesítettek a többnapos programlehetőséghez. A valamikori csűr épületét ifjúsági szállássá alakították: kilencfős fiú- és lányszoba, csoportkísérő-szoba, konyha és vizesblokkok kaptak helyet benne. Az emlékházban a gyülekezeti terem mellett két csoportszoba és egy kisebb konyha állnak rendelkezésre. A létesítmény akár harmincfős ifjúsági csoport és két kísérő fogadására is alkalmas.

Kákicsi Ifjúsági Ház 4. 2024 (f.Füle Tamás)

Fotó: Füle Tamás/parokia.hu

A kákicsi emlékházat és ifjúsági házat június 8-án adják át, így a szálláshelyet már a nyári időszakban is birtokba vehetik az ifjúsági és gyülekezeti csoportok. Szállást foglalni a fenntartó Sellyei Református Egyházközség kapcsolattartójánál, Patakné Máthé Anikónál lehet a +36-30-349-7328-as telefonszámon vagy a sellyeirefegyhazszallasok@gmail.com e-mail-címen lehet.

A Kákicsi Ifjúsági Ház címe: 7958 Kákics, Petőfi Sándor utca 25.