Befejeződött a Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése

A „Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése Bánréve”, EFOP-2.1.2-16-2018-00092 azonosító számú projektre 2019 tavaszán nyert pályázatot a Magyarországi Református Egyház. A közel 15 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a Gyerekház működésére alkalmas ingatlant alakítottak ki.

A Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodája idén januárban vette át az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló fejlesztési projektet a Magyarországi Református Egyháztól. A Biztos Kezdet Gyerekház épületét akadálymentesítették, az udvarban parkolót és az épületbe bejutáshoz betonrámpát alakítottak ki mozgáskorlátozottak számára, az ingatlanban a közösségi terek, a mosdó és a konyha szintén megközelíthető kerekesszékkel. A vizesblokkok teljes átalakításon estek át, korszerűsítették a fűtést, villanyhálózatot, de még egy válaszfalat is eltávolítottak azért, hogy élhető teret kapjanak, mely lehetővé teszi a foglalkozások zökkenőmentes lebonyolítását és hozzájárul a kellemes közösségi tér hangulatához.

A fejlesztés során nem csak az épület korszerűsítésére törekedtek, de új kapu, járda és a kinti játékok tárolására alkalmas tároló készült június végére, majd augusztusban a kinti játszótér elemei is a helyükre kerültek: két beülős hinta (biztonsági bébihintával), fedett homokozó árnyékolóval, csúszdatorony.

A Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának felzárkózási tevékenységét segíti intézményes szinten.

A projektről bővebben a www.diakonia.hu honlapon olvashatnak.