Csatlakozz a matrózok segítőjének a Bárkába!

Legyél az Önkéntesünk!

A Bárka tábor önkéntesei mintaként szolgálnak a gyermekek és fiatalok számára, akik kultúraazonos módon, hitelesen képesek átadni tudásukat, tapasztalatukat, nagyon sok gyermeknek és fiatalnak mutatva példát emberségből, bátorságból, elkötelezettségből és társadalmi felelősségvállalásból.

A táborban gyermekfelügyeletet ellátó önkéntesek között hátrányos helyzetű fiatalokkal is találkozunk. Ezek a fiatalok saját példájukat megmutatva sorstárs modellként állnak a hasonló helyzetű gyermekek előtt. A hasonló életút és a saját megélt és feldolgozott tapasztalataik által felépített empátia és tudás lesz az, ami által a hátrányos helyzet okozta negatív következmények leküzdésében erősíteni tudják a rájuk bízott gyermekeket, fiatalokat, a konstruktív megküzdés irányába segítve őket. Motiválni és reményt adni arra, hogy az élet számukra is valódi lehetőség.

önkéntes_felhívás2.JPG

Az önkéntesség a személyes példamutatáson és az önkéntesség univerzális értékén túl erős közösségszervező és megtartó erővel bír az fiatalok számára, amely egész életükre hatással lesz.

A programról és a jelentkezésről részletesen olvashatsz honlapunkon az  Önkéntesség oldalon.

A jelentkezéssel kapcsolatos további kérdéseikre készséggel válaszolunk az sdg.palyazat@reformatus.hu e-mail címen és a +36 30 575 2254-es telefonszámon.

A Bárka tábor csapata