Jelentős mértékű fejlesztés zajlott a Csillagvár Biztos Kezdet Gyerekházban

A „CSILLAGVÁR Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése Mezőcsokonyán”, EFOP-2.1.2-16-2018-00093 azonosító számú projektre 2019 tavaszán nyert pályázatot a Magyarországi Református Egyház. A közel 15 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a Gyerekház működésére alkalmas ingatlant alakítottak ki.

A Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodája idén januárban vette át az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló fejlesztési projektet a Magyarországi Református Egyháztól. A projekt keretében Biztos Kezdet Gyerekház épületét akadálymentesítették, az udvarban mozgáskorlátozottak számára parkolót, az épületbe bejutáshoz betonrámpát alakítottak ki, az ingatlanban a mosdó teljes mértékben akadálymentes. A pályázatnak köszönhetően beépítésre kerültek a nyílászárók és hőszigetelték az épületet, valamint szigetelt álmennyezetet alakítottak ki és felkerültek a hideg és a meleg burkolatok is. Elkészítették a teljes villamos, víz és fűtés hálózatot, a világításról energiatakarékos led lámpák gondoskodnak.

Az épület mellett a kert megfelelő kihasználásáról is gondoskodtak, így már nyárra elkészült két beülős hinta (biztonsági bébihintával), fedett homokozó árnyékolóval és egy csúszdatorony is. Az így létrejött ingatlan akadálymentes és a körülmények tekintetében is lehetőséget ad arra, hogy felhőtlen kikapcsolódást és programokat biztosítson az oda látogatóknak. A Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának felzárkózási tevékenységét segíti intézményes szinten.

A projektről bővebben a www.diakonia.hu honlapon olvashatnak.