Lezárult a sellyei Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése

A „Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése Sellye”, EFOP-2.1.2-16-2018-00091 azonosító számú projektre 2019 tavaszán nyert pályázatot a Magyarországi Református Egyház. A 15 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a Gyerekház működésére alkalmas ingatlant alakítottak ki.

A Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodája idén januárban vette át az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló fejlesztési projektet a Magyarországi Református Egyháztól. A projekt keretében az épületet akadálymentesítették, az udvarban parkolót hoztak létre mozgáskorlátozottak számára és az épületbe bejutáshoz térkőből rámpát alakítottak ki, az épületen belül pedig a közösségi terek, a mosdó és a konyha már kerekesszékkel is megközelíthető. A vizesblokkok teljes átalakításon estek át, korszerűsítették a villanyhálózatot, emellett egy válaszfal elbontásával nagyobb közösségi teret hoztak létre.

Az épület bővítésével pedig létrehoztak egy irodát. Az épület nem csak belülről újult meg, de újra festették a homlokzatot, új kaput és járdát is készítettek. Augusztus közepére a gyermekek számára kiváló kinti játszóteret hoztak létre: két beülős hintával (biztonsági bébihintával), fedett homokozó árnyékolóval és egy csúszdatoronnyal.

A Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának felzárkózási tevékenységét segíti intézményes szinten.

A projektről bővebben a www.diakonia.hu honlapon olvashatnak.