Megtartani a reményt a nehézségek között

Adventi adománygyűjtés indult a Bárka táborért

A Magyarországi Református Egyház Bárka tábora nyaranta nyolc turnusban 1500 nehéz körülmények között élő gyermeket táboroztat ingyen. Ahhoz, hogy ez továbbra is sikerülhessen, minden támogatásra szükség van – a szervezők erre és a tábor céljaira is szeretnék felhívni a figyelmet adventi kampányukkal, valamint készülő dokumentumfilmükkel.

„Élményt adni. Játszani. Fejleszteni. Törődni. Bátorítani. Nevetni. Közösséget építeni” – hét nap alatt ezzel a hét üzenettel foglalták össze a Bárka tábor céljait a program Facebook-oldalán, mától pedig a készülő dokumentumfilmjük előzetese is megtekinthető.

Bárka

A 2021 tavaszán debütáló filmmel szeretnék közelebb hozni a Bárka tábor célkitűzéseit és történeteit az érdeklődők számára, emellett bemutatni, hogy a programsorozatban immár három éve minden nyáron több mint 1500 gyermek táborozik ingyen – köztük olyan gyermekek is, akik a szegénység, megkülönböztetés, bántalmazás, vagy egyéb krízishelyzet miatt jelentős hátrányt szenvednek mindennapjaikban. A tábor hangsúlyt fektet az egyéni és szociális kompetenciafejlesztésre, ahol élménypedagógiai eszközök segítségével szeretnék erősíteni a gyerekeket és megoldásokat adni a kezükbe a hátrányos helyzetük okozta negatív következmények leküzdésére. „Ez a tábor nem a nehézségekről, a kudarcokról szól, sokkal inkább arról, hogy a hétköznapokba visszatérve hogyan lehet biztonságot találni egy bizonytalan világban, hogy minden gyermek értékes és szerethető ” – vallják a szervezők.

Bárka

A Bárka tábor csapata egész évben azon dolgozik, hogy nyáron a gyermekek önfeledt és vidám tábori élményeket élhessenek át. „Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – a szervezők Máté evangéliuma 11. része 28 versét igyekeznek hitelesen és őszintén hirdetni minden résztvevő számára, céljuk, hogy a gyermekek megélhessék, hogy Krisztus velük is kapcsolatba szeretne lépni és nem hagyja őket egyedül az élet nehézségei közepette sem.

Ahhoz azonban, hogy minden nyáron nyolc turnusban valóban sikerüljön 1500 gyermeket táboroztatni, anyagi segítségre van szükség. A Bárka tábor csapata a nyáron indult közösségi adománygyűjtés keretében olyan partnereket keres, akik szívesen támogatnák táborozókat, egyetértenek a Bárka célkitűzéseivel és komolyan gondolják a társadalmi felelősségvállalást.

Bárka

A pénzügyi segítség mellett természetbeni, kommunikációs és önkéntes támogatásokkal, különböző szolgáltatások felajánlásával egyaránt segíthető a Bárka munkája. A havi rendszeres támogatásoknak köszönhetően a Bárka tábor munkája tervezhetővé és kiszámíthatóvá válik. A felajánlók nem csupán a rászoruló gyermekek ügyét támogatják, hanem értéket is teremtenek: szélesebb körben is felhívják a figyelmet a hátrányos helyzetű fiatalok iránti felelősségvállalásra.

Csatlakozzon a Bárka Tábor Támogató Programjához, és segítse a küzdelmet a nehézsorsú gyermekek fejlődéséért és jól-létéért!

Elindult a közösségi finanszírozás – támogassa ön is a Bárka tábort!

A szervezők célja, hogy továbbra is évente legalább nyolc turnusban fogadhassák a gyermekeket a Balaton partján, a megszokott és megszeretett Bárka táborban. Amennyiben ön is szeretne hozzájárulni ennek megvalósításához, célzott adományt juttathat el az MRE számlászámára: 10702019-19024048-56200007. A közleménybe be kell írni: Bárka támogatás. További információk a tábor honlapján, valamint Facebook-oldalán érhetők el.