Sajtóközlemény

Projekt címe és kódszáma:

A Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálati intézményeinek szervezet- és szakmafejlesztése című EFOP 1.9.8-17-2017-00002. számú projekt.

 

Támogatási összeg:

A támogatás mértéke: 100%

A támogatási összeg: 336,74 millió forint.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

 

Projekt célja:

Jelen projekt keretében célunk olyan, hosszabb távon fenntartható, egyedi szervezetműködtetési eszközök bevezetése, továbbfejlesztése, kiterjesztése melyek elősegítik a Magyarországi Református Egyház által fenntartott intézményekben a szervezet hatékonyabb működését.

Ezzel az érintett intézmények szolgáltatásainak színvonalát emeljük, és így megvalósul a szociális szolgáltatásaink minőségének javítása.

A szervezet egészét érintő szervezetfejlesztés, vezetői, középvezetői, módszertani, szakmai fejlesztések, korszerű, racionális hosszútávú működtetést lehetővé tevő informatikai és szakmai újítások és továbbfejlesztések a Magyarországi Református Egyház teljes szociális és gyermekvédelmi szolgáltatás-palettáját érintik.

 

Közvetlen célcsoport: a Magyarországi Református Egyház által fenntartott szociális és gyermekvédelmi ellátásokat biztosító szolgáltatók, intézmények és azok vezetői, alkalmazottai. Jelenleg egyházunk 38 szociális és gyermekvédelmi intézményt és szolgáltatót tart fenn, melyből jelen fejlesztéssel a 19 intézmény kerül bevonásra és közel 1000 munkatársának valósul meg szervezetfejlesztés, vezetői, középvezetői szinten a projekt megvalósítás végéig. Tankonyha-tanmosoda kialakítása történik Dunaalmáson (2019. május) és jelzőrendszeri fejlesztés történik Baján (2019. január).

 

A fejlesztés Magyarország teljes területén, de főként a konvergencia régiókban valósul meg.

 

Megvalósítás időszaka: 2018.05.01.-2020.04.30.

 

További információ kérhető:

 

Erdős Zsuzsanna szakmai vezető

Elérhetőség: erdos.zsuzsanna@reformatus.hu

 

 

A projektről bővebben a http://reformatus.hu/palyazatok/ oldalon olvashatnak.