Felhívások

Pályázati kiírások, felvételi hirdetmények és egyéb felhívások egyházunkban.

Hogyan szervezzünk nyári gyerektábort?

A nyári gyermektáboroztatás jó gyakorlataival szeretné megismertetni az érdeklődőket a Szentírásszövetség a márciusi konferenciáján. Elindítottak egy online kérdőívet is, hogy megtudják, mi segítene a gyülekezeteknek ezen a szolgálati területen.

Egy év a fejlődés jegyében az Ifjúságépítőkkel

Második alkalommal szerveznek éves mentorcsoportokat az Ifjúságépítők, hogy ezzel is segítsék a fiatalok között szolgálók munkáját és fejlődését. A programhoz bárki csatlakozhat a Kárpát-medencéből, aki szeretne elmélyülni az önismeretben, a Biblia-fókuszú szolgálatban vagy a vezetéselméletben.

Lelkipásztorokat lehet jelölni a Dobos Károly-díjra

Az egyházmegyék lelkészi kara vagy lelkészi kiskörök tehetnek javaslatot és terjeszthetik fel arra érdemes szolgatársukat a Dobos Károly-díjra. A beérkezett javaslatokat ad hoc bizottság vitatja meg, mely döntését a Zsinat tavaszi ülése elé terjeszti.

Énekkart szervez húsvétra a drogmisszió

Passió előadást készül bemutatni az idei húsvétra a református drogmisszió. Az előadásra alkalmi énekkart szerveznek, amelyben volt klienseik is részt vesznek. A próbák keddenként este 18 órakor kezdődnek a Budapest X. kerület, Zágrábi utca 5-ben. Az első alkalmat február 21-én tartják. Szeretettel várnak mindenkit, aki kedvet érez a közös énekléshez.

Közösségi adományozási minta jött létre a „Még jobb adni” programnak köszönhetően

A projekt alapvető célja az egyházi közösségek fejlesztése, szervezetfejlesztés és szolgáltatásfejlesztés volt. Ennek keretében négy alkalommal került sor kétnapos képzésre, melyeken összesen 40 fő vett részt. A képzések tematikája az adománygyűjtés és adományosztás segítése köré csoportosult és a területen jártas civil szervezet bevonásával történt meg.

A közösség megtartó ereje hívta életre az Együtt egymásért programot

A református egyház a program elsődleges céljaként a romák aktív társadalmi szerepvállalásának erősítését fogalmazta meg. Ennek érdekében az elmaradott régiók, térségek helyi közösségeiben olyan személyeket képeznek ki, akik katalizátorként képesek közösségfejlesztő folyamatokat elindítani.

Beruházási projektvezetőt keres a Dunamelléki Református Egyházkerület

Annak jelentkezését várják, aki érdeklődést és elhivatottságot érez az épített egyházi infrastruktúra fejlesztése, valamint az épített egyházi örökség megújítása mellett, valamint részt kíván venni nagyívű egyházkerületi kiemelt beruházások és feladatok előkészítésében és végrehajtásában.

Ismét lehet pályázni a Szegedi Kis István-ösztöndíjra

Pályázatot hirdet a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. 1981. szeptember 1. után született, fiatal kutatóknak. A havi bruttó 200 ezer forintos Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjra szeptember 8-ig lehet jelentkezni.

Újraindul az Egyháztáji vásár Debrecenben

Helyi összefogásnak köszönhetően a belvárosban minden hónap harmadik szombatján helyi termelők és kézművesek termékei közül válogathatnak kedvező áron az érdeklődők. Az első vásárt április 17-én délelőtt 9-12 óra között tartják.

Fiatal segítőket keres az EVT

Meghosszabbította a jelentkezés határidejét az Egyházak Világtanácsa (EVT), amelyik fiatal segítők jelentkezését várja a szervezet 11. nagygyűlésének lebonyolítására. A jelentős ökumenikus eseményre 2022-ben kerül sor Karlsruhe városában, Németországban.

Keresztyén könnyűzenei pályázat

A korábbi évekhez hasonlóan idén is 600 millió forinttal biztosítja az Emberi Erőforrások Minisztériuma a vallásos alkotóközösségek, zenei együttesek és zenészek hosszú távú működését, valamint az egyházközösségekhez tartozó hangszerek felújítását.

Szolgálat és életre szóló élmény

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) fiatal segítők jelentkezését várja a 11. nagygyűlés lebonyolítására, amelyre 2022-ben kerül sor Karlsruhe városában, Németországban.

További tartalmak