Felhívások

Pályázati kiírások, felvételi hirdetmények és egyéb felhívások egyházunkban.

Ismét lehet pályázni a Szegedi Kis István-ösztöndíjra

Pályázatot hirdet a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. 1981. szeptember 1. után született, fiatal kutatóknak. A havi bruttó 200 ezer forintos Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjra szeptember 8-ig lehet jelentkezni.

Fiatal segítőket keres az EVT

Meghosszabbította a jelentkezés határidejét az Egyházak Világtanácsa (EVT), amelyik fiatal segítők jelentkezését várja a szervezet 11. nagygyűlésének lebonyolítására. A jelentős ökumenikus eseményre 2022-ben kerül sor Karlsruhe városában, Németországban.

Keresztyén könnyűzenei pályázat

A korábbi évekhez hasonlóan idén is 600 millió forinttal biztosítja az Emberi Erőforrások Minisztériuma a vallásos alkotóközösségek, zenei együttesek és zenészek hosszú távú működését, valamint az egyházközösségekhez tartozó hangszerek felújítását.

Szolgálat és életre szóló élmény

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) fiatal segítők jelentkezését várja a 11. nagygyűlés lebonyolítására, amelyre 2022-ben kerül sor Karlsruhe városában, Németországban.

Hit- és erkölcstan változásjelentő nyomtatványok

A kötelezően választható hit- és erkölcstan oktatást szervező egyházközségeknek a 2020/21. tanév második félévének kezdetén ismét lehetőségük nyílik arra, hogy a tanév elejé adatszolgáltatáshoz képest bekövetkező változásokat bejelentsék.

Digitális ugródeszka

Az oktatást segítő eszközökhöz és képzéshez juthatnak hátrányos helyzetű települések iskolái a Telenor és a Magyar Református Szeretetszolgálat közös pályázatán.

Tovább tanulnál? Válaszd a református felsőoktatást!

Református teológia, biblioterápia, fejlesztőpedagógus, japanológia, színháztudomány, mentálhigiénés tanácsadás, szociális munka, pedagógusképzés óvodától egyetemi szintig: bemutatjuk felsőoktatási intézményeink képzési kínálatát.

Egyéni csendesség lelkészeknek

Lelkipásztoroknak szervez lelkigyakorlatokat a Missziói Iroda, melyek a lelki-testi pihenést, a feltöltődést, a megállást, elcsendesedést szolgálják.

Idén „Inkább bringázz!”

Egyházunk is elkötelezett a környezet védelmében, így a Károli Gáspár Református Egyetem zöldítésének projektje mellett a Magyar Kerékpárosklub 2020-as „Inkább bringázz!” kampányát is támogatjuk.

Pótfelvételi Patakon

A Sárospataki Református Teológiai Akadémia pótfelvételt hirdet a 2020/2021-es tanévre.

Pótfelvételi Pápán

A Pápai Református Teológiai Akadémia pótfelvételt hirdet református teológia és katechéta-lelkipásztori munkatárs szakjaira, állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozásban. A felvételi jelentkezési határidő: 2020. augusztus 14.

Pótfelvételi Debrecenben

A diákok, akiket nem vettek fel felsőoktatási intézménybe vagy nem jelentkeztek továbbtanulni, hitéleti vagy tanító szakra is beadhatják jelentkezésüket, ráadásul tandíj nélkül, államilag finanszírozott formában tanulhatnak.

Pótfelvételi a Károlin

A Károli Gáspár Református Egyetem közzétette pótfelvételi felhívását. A jelentkezők hitéleti és világi szakok közül is választhatnak.

Pótfelvételit hirdet a komáromi teológia

A Selye János Egyetem Református Teológiai Kara pótfelvételit hirdet a 2020/2021-es évre, Missziológia, diakónia, szociális gondoskodás bakkalaureusi és magiszteri, valamint a Református teológia magiszteri és doktori képzéseinek tanulmányi programjaira.

További tartalmak