72 óra kompromisszum nélkül

Dátum
2020. október 8. –
2020. október 11.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom

Országszerte és határon túl fiatalok csoportjai október 8. és 11. között teljesítenek közhasznú feladatokat. A 72 óra kompromisszum nélkül országos önkéntes ifjúsági akció egyik fő szervezője a Magyar Református Egyház.

72 ora kep01.jpg

Az evangélikus, katolikus és református egyház által szervezett 72 óra kompromisszum nélkül célja az, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy ezen a hétvégén tegyék szabaddá magukat arra, hogy segítsenek ott, ahol szükség van rá. Az akcióban résztvevők megtapasztalják, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és hogy segíteni másoknak szabadon, nagyszerű érzés, és nagy ajándék. Emellett fel szeretnék hívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére, segítőkészségére. Így építgetik már 2006 óta az önkéntesség kultúráját Magyarországon.

Ízelítő a tavalyi akcióból:

Hogyan lehet segíteni a 72 órában? Bármilyen emberekkel foglalkozó tevékenység ide tartozhat, például időseknek, fiataloknak szervezett programok, előadások, segítségnyújtás. Emellett ökológiai projektek: környezet- és természetvédelmi akciók, erdőtakarítás, szemétszedés, faültetés. Valamint fejlesztések, például játszóterek, óvodák felújítása, kerítések festése. A szervezők természetesen szem előtt tartják a járványügyi előírásokat, és ennek megfelelően javasolják a feladatok kiválasztását és megvalósítását.

72 ora kep03.jpg