Bárka tábor 2022-ben is – a Lét-Ige magazin riportja – VIDEÓ

Idén is megrendezik a Bárka tábort, az önkéntesek jelentkezését február 21-ig várják. Az öt éve működő táboroztatási programról a Lét-Ige protestáns magazin készített riportot. A minden vasárnap 9 órakor a Duna Televízióban jelentkező magazinban a református, evangélikus, baptista, metodista, unitárius egyházak mutatkoznak be.

A videóban a tábor néhány szervezője beszél arról, mit jelent számukra a tábor, és hogyan zajlik a turnusok tervezése és megvalósítása. Megtudhatjuk azt is, kik és milyen pozícióban lehetnek tagjai a Bárka „legénységének”.

Élményt adni. Játszani. Fejleszteni. Törődni. Bátorítani. Nevetni. Közösséget építeni. A gyermekeket és fiatalokat egyéni és szociális kompetenciáik fejlesztése révén erősíteni a hátrányos helyzet okozta negatív következményeik leküzdésében, és a konstruktív megküzdés irányába segíteni őket. Ezek a Bárka tábor céljai.

A Bárka táborban évente több mint ezerötszáz gyermek táborozik ingyen. Köztük olyan gyermekek is, akik a szegénység, megkülönböztetés, bántalmazás, vagy egyéb krízishelyzet miatt jelentős hátrányt szenvednek mindennapjaikban.

Önkéntesnek jelentkezni a Bárka Tábor honlapján tudnak.