Egyéni csendesség lelkészeknek

Lelkipásztoroknak szervez lelkigyakorlatokat a Missziói Iroda, melyek a lelki-testi pihenést, a feltöltődést, a megállást, elcsendesedést szolgálják. A résztvevők a lelkigyakorlat ideje alatt egyéni csendességben vannak, a lelkivezető lelkész kíséri-támogatja őket belső útjukon.

Elhelyezés: a rendelkezésre álló szobákban egyesével, ez is az egyéni elmélyülést szolgálja. Ha valaki szeretne csendességben lenni, és kész betartani a lelkigyakorlat rendjét, de nem venné igénybe a lelkivezetést, azok jelentkezését is várják. Jelentkezni a misszioi.iroda@reformatus.hu címre küldött elektronikus levéllel lehet.

Turnusok

Kunhegyes, 2020. október 18-21.

Vasárnap vacsorától szerda ebédig

Vezető: Kovács Endre (Barnabás Csoport, lelkiségi teológus)

Résztvevői létszám: 7-12 fő

Részvételi díj: 5.000 forint

Galyatető, 2020. november 9-13.

Hétfő ebédtől péntek reggeliig

Vezető: Fekete Márton (Marosvásárhely, Gecse utcai református gyülekezet)

Résztvevői létszám: 7 fő

Részvételi díj: 5.000 forint

Egy hasonló ökumenikus programot is ajánl a Missziói Iroda, a Hangolót. Ennek részvételi díjához támogatást ad a lelkészek számára. "A Hangoló szeminárium egy olyan lehetőség, mely az Istennel való kapcsolat ápolásának az útján kíván segíteni szemléletformálással és gyakorlatokkal. Felekezeti hovatartozástól függetlenül várjuk mindazokat, akik lelki életük elevensége dolgában szeretnének előrébb jutni, és az elcsendesedés, az igeolvasás, és a közösséggyakorlás különböző formáit szeretnék mélyebben megismerni és együtt megélni" - részlet a bemutatkozásukból.

Hangoló, 2020. november 5-7.

Csütörtök vacsorától szombat délután 5 óráig

A helyszín még szervezés alatt.

Vezetők: Kovács Endre (Barnabás Csoport, lelkiségi teológus), Katona Viktor (SDG Református Diákmozgalom, lelkész), Szomor Abigél (Partiumi Keresztény Egyetem, egyetemi lelkész)

Résztvevői létszám: min. 12 fő - max. 25 fő

Részvételi díj: 10.000 forint (Ez az összeg csak a regisztrációs díj, melyet jelentkezéskor a résztvevők fizetnek. A résztvevő református lelkészeknek a részvételi díj fennmaradó összegét a Missziói Iroda fedezi, a teljes részvételi díj várhatóan 22.000-26.000 forint lesz.)