Érintve – olvass!

„Isten igéjét ujjal érintve, Braille írással, azaz pontírással olvassák a látássérültek. A Magyarországi Református Egyház Vakmissziójának konferenciahetén arról volt szó, ami még ennél is fontosabb, hogy Isten Szentlelke érintse meg a szívünket, hiszen így tudjuk megérteni, mit akar nekünk mondani Isten azon keresztül, amit olvasunk." Nógrádiné Kovács Alexandra beszámolóját olvashatják.

Az ország több pontjáról érkeztek látássérültek Tahiba a pünkösd utáni héten, mert szomjaztak Isten igéjének hallgatására és a közösség megélésére, amire nagyon kevés lehetőségük van a mindennapokban. A délelőtti és délutáni, csoportbeszélgetésekkel egybekötött alkalmakat a Vakmisszió lelkipásztora, e sorok írója, az esti áhítatokat pedig Fónagy Miklós esperes és Szénási László lelkipásztor tartotta.

képA hét folyamán közös éneklésre, együtt imádkozásra, igehirdetések hallgatására és csoportbeszélgetésekre is lehetőség volt, valamint részt vehettünk ismerkedős, közösségépítő játékokon, vetélkedőn, kézműves foglalkozáson (agyagozáson), és nem utolsó sorban a leányfalui fürdőt is meglátogattuk.

Egy ünnepség keretében Jakab Miklós lelkipásztorról és feleségéről is megemlékeztünk, az emléktábla előtt pedig a vakokból álló Landini Együttes játszotta el Miklós bácsi kedves énekét. A záró úrvacsorás istentiszteletet Magyarné Balogh Erzsébet lelkész-igazgatóval együtt tartottuk, amelyről mindenkit egy személyes áldó igével bocsátottunk el.

képA csütörtök esti morzsaszedegetés során a látássérültek megfogalmazták, hogy ez a néhány nap igazi lelki, testi feltöltődést, hitben megerősödést, megújulást jelentett számukra. Átélhették az igazi felebaráti szeretetet, ahol nincs széthúzás, hanem egység van.

Istennek adunk hálát a nagyszerű élményért, hogy elsődleges célunk, az érintve olvasás megvalósulhatott. Isten Szentlelke közösséggé formált és figyelmessé tett minket Isten igéjére.

Köszönet a látó segítőknek, a háttérben otthon imádkozóknak, és mindenekelőtt Istennek!

Nógrádiné Kovács Alexandra

A szerző a Magyarországi Református Egyház Vakmissziójának lelkipásztora