Házaskurzus online

A kijárási korlátozások miatt online foglalkozássá alakítja és mások előtt is megnyitja jegyespároknak, házasoknak szóló sorozatát a Budai Református Egyházközség. A hét alkalmas kurzus heti egy estét vesz igénybe április 20-tól kezdve.

szerelem.jpg

Fotó: Asszonyi Eszter

A kijárási korlátozás ideje nagyon alkalmas lehet arra, hogy a házasságot építsük! – véli Illés Dávid, a Budai Református Gyülekezet lelkésze. A Szilágyi Dezső téren húsz éve szerveztek felkészítő hétvégét, melyen a hit dolgai mellett a házasság jó alapjairól, a kommunikációról, a megbocsátásról, a szülőkhöz való viszonyulásról, a szexualitásról és a szeretet kifejezési formáiról esik szó.

Eddig több mint ezer pár tudott így ránézni egyéni és közös vágyaira, nehézségeire, döntési technikájukra. „Abban próbálunk segíteni nekik, hogy tanuljanak meg beszélgetni a kényes kérdésekről, nehéz témákról és a problémákról" – nyilatkozta korábban a lelkész a reformatus.hu-nak. A visszajelzések pozitívak: a házasság előtt állók sokat tanulnak ezeken az alkalmakon, s gyakran megerősíti őket abban, hogy jól választottak.

A mostani helyzetben a lelkészek nem tudnak személyesen találkozni a párokkal, de április 20-tól hétfő esténként az interneten tartják meg az alkalmakat, ezekbe pedig bárki bekapcsolódhat jegyesével, házastársával. Az esték 19 órakor kezdődnek, a 30 perces előadásokat Zoom vagy YouTube segítségével lehet követni. Utána minden résztvevő az otthonában tölti ki a munkafüzetet megfelelő fejezetét, majd beszélget a párjával a kérdésekről. Az adott héten további egy órát kell szánni a házi feladatok elvégzésére is.

A kurzus időpontjai:

2020. április 20., április 27., május 4., május 11., május 18., május 25., június 1.

A sorozat ingyenes, csak a munkafüzetet kell beszerezni. Ebben segít a gyülekezet.

Tovább a jelentkezési felületre

Jelentkezési határidő: április 15. A részletekről később értesítik a jelentkezőket.