Keresztyén könnyűzenei pályázat

A korábbi évekhez hasonlóan idén is 600 millió forinttal biztosítja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a vallásos alkotóközösségek, zenei együttesek és zenészek hosszú távú működését, valamint az egyházközösségekhez tartozó hangszerek felújítását.

hangszer.jpg

A vallásos alkotóközösségek hosszú távú működését támogató program segítségével a korábbi években több száz hangszert tudtak vásárolni és több ezer fiatal zenészt támogatni zenei tevékenységük kiteljesedésében

Fotó: Sereg Krisztián

„A vallásos könnyűzene fontos szerepet tölt be a különböző közösségek életében, a fiatalok elérésében és aktív szerepvállalásukban. A vallásos alkotóközösségeket támogató felhívás az egyházak közösségeit is segíti abban, hogy hangszerbeszerzések, erősítő, hangosító berendezések vásárlásával szélesítsék, segítsék közösségeik lehetőségeit, támogassák a minőségi muzsika megismerését és létrehozását” – tájékoztatott a minisztérium.

Közleményük szerint a támogatásnak köszönhetően újfajta lehetőségek nyílnak meg: a színvonalas zenei együttesek professzionális hangszerekhez juthatnak, zenei kvalitásaikhoz méltó, megfelelő minőségű eszközöket használhatnak. Sokan eddig a kölcsönzött eszközeiket vagy elhasznált, sérült hangszereiket, hangosító berendezéseiket cserélhetik le, valamint újíthatják fel.

A vissza nem térítendő támogatás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) felületén érhető el az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER). Benyújtásának határideje április 15.