Legyél te is a Bárka tábor csapatának tagja!

Ebben az évben is folytatódnak a Magyarországi Református Egyház Bárka táborai, a turnusok lebonyolításához elhivatott közreműködőket keresnek a szervezők. A táborvezetőktől az animátorokon át a lelki szolgálókig számos feladatra február 21-ig várják a jelentkezőket.

A Bárka táborokban már ötödik éve több mint 1500 diák tölti szünidejét a Balaton-parton, sokan közülük az ország legelmaradottabb térségeiből, hátrányos helyzetű családokból érkeznek. E tábor mégsem a nehézségekről, kudarcokról, lemondásról szól, sokkal inkább az a lényege, tartalma, hogy minden gyermek értékes és szerethető.

A Bárka tábor nem létezhetne elkötelezett közreműködők nélkül, így az idei évben is keresik az élménypedagógiai és gyerektáboroztatási tapasztalattal felvértezett oktatókat és animátorokat, azaz Bárka-szóhasználattal: kapitányokat és kormányosokat. A szervezőknek szükségük van lelkes és energikus önkéntesekre, vagyis fedélzetmesterekre; lelki tartalomért felelős munkatársakra, akiket a táborban halászoknak neveznek és egészségfejlesztőkre, azaz az egészségőrökre.

Bárka tábor önkéntesek

Önkéntespiramis a Bárka táborban

Fotó: reformatus.hu

Kormányosok, kapitányok

Kormányosi és kapitányi pozícióba végzettségtől, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül olyan jelentkezőket várnak, akik betöltötték 16. életévüket, és gyermekfoglalkozásokkal kapcsolatos vagy élménypedagógiai foglalkozásvezetői gyakorlattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban, gyermekek felelősségteljes ellátásában és biztonságos felügyeletében.

További részletekért kattints ide!

Fedélzetmesterek, figyelem!

A Bárka táborok lebonyolítására 2022-ben a szervezők 160 önkéntes jelentkezését várják. Olyanokat keresnek, akik jártasak gyermektáborozásban és/vagy táboroztatásban, cserkészfoglalkozások vezetésében, valamint késztetést éreznek arra, hogy gyermekprogramokba kapcsolódjanak be, kézműves-foglalkozásokat vezessenek vezetésére, játékokat tanítsanak, egyszóval lelkes fedélzetmesterként vegyenek részt a csapatban.

További részletekért kattints ide!

A lélek halászai

A Bárka táborban nagy hangsúlyt kap a lelkiség. A szervezők szeretnék, ha a hozzájuk érkező gyermekek megismerhetnék az őket hívó Krisztust, lelki impulzusokat kapnának, amelyek segítenek nekik elindulni, vagy továbbhaladni a keresztyén hit útján. Halász pozícióba ezért olyan munkatársak jelentkezését várják, akik református egyháztagok, betöltötték 18. életévüket, és szívesen segítenék a gyerekek lelki fejlődését. Előnyös, ha van gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalatuk, jártasak gyermektáborozásban és igei szolgálatok végzésében.

További részletekért kattints ide!

Fő az egészség!

A tábor egész ideje alatt az előremutató egészségkommunikáció is fontos szerepet kap, rövidebb és hosszabb foglalkozásokon igyekeznek fejleszteni a gyerekek egészségtudatosságát. Ezt a feladatot az egészségőrök látják el. Az itt dolgozók naponta egy-egy, az egészséghez kapcsolódó témát dolgoznak fel a gyerekekkel játékos, egyszersmind ismeretterjesztő módon.

További részletekért kattints ide!

A jelentkezési határidő minden meghirdetett pozícióra 2022. február 21. (hétfő), 20 óra.