Online bibliaismereti verseny

Online bibliaismereti versenyt hirdet a Magyar Bibliatársulat Alapítvány „A gondviselő Isten” címmel. A megmérettetésre középiskolásokat, valamint felnőtteket is szeretettel várnak. A játék öt héten keresztül tart majd.

A verseny nem titkolt célja, hogy segítsék a fiatalokat abban, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. Mint a szervezők elmondták: „Úgy véljük, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát.”

A verseny öt héten keresztül tart, és az első feladványokat 2021. május 10-én, hétfőn teszik közzé a szervezők. Minden héten öt kérdést tesznek fel, amelyekre egy-egy, a Bibliában, vagy zenés videókban megtalálható szó lesz a válasz. A megfejtéseket egy megadott Táblázatba kell majd beírni. A játék végső megfejtéséhez a táblázat segítségével lehet majd eljutni. Az ehhez szükséges információkat az utolsó héten küldik majd el a szervezők. A végső megfejtés egyetlen szóból áll, és a résztvevőknek mindössze ezt az egy szót kell majd beküldeniük az info@bibliatarsulat.hu címre 2021. június 13-án (vasárnap) éjfélig.

A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat sorsolnak ki, amelyeket előreláthatólag postán küldenek majd el a nyerteseknek.

JELENTKEZÉS

A versenyre bármilyen középiskolás diák és fiatal(os) felnőtt jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül. A www.bibliatarsulat.hu/jatek oldalon elérhető űrlapot kell kitölteni. A szervezők egyéni versenyzők és legfeljebb 3-fős csapatok jelentkezését is várják.

A regisztráció határideje 2021. május 9. (vasárnap) éjfél.