Semmelweis-nap a Bethesda Gyermekkórházban

Bethesda- és Korona-díjakat adtak át az egészségügy napja, a Semmelweis-nap alkalmából a Bethesda Gyermekkórházban.

Semmelweis-nap a Bethesdában 2021

Fotó: Bethesda Gyermekkórház

Átadták a Bethesda Gyermekkórházban a legnagyobb intézményi elismerést, a Bethesda-díjat és különleges módon köszöntötték az egészségügyben dolgozókat a Semmelweis-nap alkalmából. Július elseje 2011 óta a magyar egészségügy ünnepe. Ezen a napon született 1818-ban Semmelweis Ignác, akit az anyák megmentőjeként ismernek.

Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy „az elmúlt egy év rendkívüli kihívásait csak az igazi közösség képes túlélni, a rá bízott feladatokat jól menedzselni. Ezért is vagyok végtelenül hálás, hogy team-ben, közösségként dolgoztak a munkatársak, legyen szó COVID-szűrésről, lakossági oltás szervezésről, vagy a sajtóban is jól ismert SMA betegek kezelésének forradalmain új génterápiájáról.” Az ünnepséget követően a Te is segíthetsz támogató alapítvány fából készített kézműves szíveket osztott minden dolgozónak, személyes üzenettel, Bibliából választott igével, Korenszky Klára gyermekpszichológus és a krónikus beteg gyerekek számára tartott tábor bejáró résztvevői pedig énekléssel kedveskedtek az egészségügyi dolgozóknak. Az idei év meghívott előadója Varga Péter Pál, az Országos Gerincgyógyászati Központ vezetője volt.

Semmelweis-nap a Bethesdában 2021

Fotó: Bethesda Gyermekkórház

Főorvossá nevezték ki Szalkay Krisztinát, Trevic Thibault pedig adjunktus lett. Miniszteri elismerő oklevélben részesült Pap Márta, Tóth Judit, és az SMA Munkacsoport Mikos Borbála orvos-igazgató vezetésével.

Az idei kiemelt Bethesda-díjas – akit Simon András művészúr Jézus meggyógyítja a beteget című képével ajándékoztak meg – Dr. Kollák Zita, főorvosnő.

A Bethesda- és Korona-díjasok névsorát a lenti címekre kattintva láthatják. A Bethesda Gyermekkórház közleményét a cikk végén nyithatják meg.

Bethesda-díjasok névsora

  1. Bálint Emese
  2. Baranyai Nikolett
  3. Bárkai Anikó
  4. Csikós Bálint
  5. Fenyvesi Krisztián
  6. Hajma Károlyné
  7. Dr. Hantos Mónika
  8. Horváth Erika
  9. Korzenszky Klára
  10. Kurucz Mihályné
  11. Ligeti Nóra
  12. Nagy Mónika
  13. Dr. Putz Réka
  14. Dr. Rácz Anikó
  15. Dr.Sűrű Diána
  16. Dr. Szőke Éva
  17. Topolánszkyné Zsindely Katalin
  18. Dr. Zágonyi Kristóf

Csoportos Bethesda-díjasok

Oltóhelyparancsnokok közössége (Bencze János, Dr. Bodó Tímea, Dr. Csitos Ágnes, Dr. Csohány Ágnes, Dr. Erdélyi Fruzsina, Dr. Hirsch Anikó, Dr. Hornok Zita, Dr. Kárász Hajnalka, Dr. Kollák Zita, Dr. Mércz Ágnes, Dr. Mertz Katalin, Dr. Paraicz Éva, Dr. Putz Réka, Dr. Rácz Anikó, Dr. Tóth Katalin, Dr. Vajtai Luca, Dr. Zágonyi Kristóf)

Gyógyszertár közössége

Korona-díjat kapnak

  1. Bencze János
  2. Dr. Czelecz Judit
  3. Dr. Erdélyi Fruzsina
  4. Juhász Anna
  5. Kemenesiné Lakatos Eszter
  6. Kertész Balázs
  7. Kiss Sándorné Rozál
  8. Dr. Molnár Eszter
  9. Rideg Gyula
  10. Sorompó Anett
  11. Stiller Viktória
  12. Dr. Szabó Cecília
  13. Szolnok Katalin
  14. Tamásné Bese Nóra
  15. Dr. Zilahy Mónika
Semmelweis-nap a Bethesdában 2021

Fotó: Bethesda Gyermekkórház

Semmelweis-nap a Bethesdában 2021

Fotó: Bethesda Gyermekkórház