Több vagy, ha adsz!

Tizennegyedik alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház a 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes ifjúsági akciót október 8-10. között. A kezdeményezés évről évre több ezer magyarországi és a határon túli magyar fiatal számára teszi lehetővé, hogy kipróbálhassák az önkénteskedést. A rendezvény honlapján már elindult a regisztráció és szeptember 10-ig várják a koordinátorok jelentkezését is!

Az önkéntes akcióban résztvevő fiatalok olyan közhasznú feladatokat kapnak, mint például játszóterek, intézmények felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek, például fogyatékkal élőknek, időseknek.

Szeptember 10-ig várják az önkéntes szervezők jelentkezését is helyi koordinátor, helyi szervező és segédszervező feladatokra. Olyan lelkes, 18 év feletti keresztény fiatalokat keresnek, akik otthonosan mozognak az ifjúsági programok világában, nyitottak a más felekezetekkel való együttműködésre és kapcsolatteremtésre, és szívesen áldoznak idejükből egy jó ügy előmozdítására. Azok jelentkezését várják, akik szeretik a fiatalokat és az önkéntességet, szeretnek programokat szervezni, és egy lelkes, pörgős társaság tagjaként szívesen szereznek új tapasztalatokat egy országos összefogásban. Segédszervezőként bárki csatlakozhat, aki elmúlt 16 éves, és lelkesedik a 72 óra céljaiért.

Az akció célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a fiatalok segítőkészségére, elkötelezettségére, erejére és lelkesedésére. Évről évre 7-9 ezer fiatalt mozgatnak meg, akik országszerte több mint négyszáz önkéntes projektet valósítanak meg. Az akció szlogenje idén is a „Több vagy, ha adsz!”, amit a résztvevők önkéntes szervezőként, koordinátorként még inkább megtapasztalhatnak.

Bővebb információ a szervezői feladatokról:
www.oki-iroda.hu/72h-szervezo/
Regisztráció: www.72ora.hu/regisztracio
Facebook: www.facebook.com/72ora
Instagram: www.instagram.com/72ora/
Sajtókapcsolat: Müller Eszter | e-mail: kommunikacio@72ora.hu | telefon: +36 70 384 3622