Változásra és cselekvésre késztet

Online igehirdetői műhely lelkipásztoroknak és laikusoknak

Idén ötödik alkalommal, a vírushelyzet miatt ezúttal online formában tanulhatunk az igehirdetés elméletéről és gyakorlatáról – olvasható a Parókia Portál cikkében. A Langham igehirdetői műhely célja, hogy lelkipásztorokat és laikus igehirdetőket egyaránt támogasson a biblikus, értelmező prédikáció műfajának elsajátításában és gyakorlásában. Jelentkezni február 20-ig lehet.

all souls.jpg

Fotó: allsouls.org

Hogyan találhatjuk meg, értelmezhetjük és adhatjuk át gyülekezeteinknek a szentírási szövegek eredeti jelentését? Mitől válik egy igehirdetés hűségessé? Hogyan segíthetjük, hogy közösségeinkben Isten igéje ismét kifejthesse gyógyító, helyreállító, változásra és cselekvésre késztető hatását? Többek között ezekre a kérdésekre – és még sok másikra – igyekszik választ adni a Langham igehirdetői műhely. A John Stott evangelikál teológus nevéhez fűződő, Magyarországon idén ötödik alkalommal megrendezett képzés célja, hogy lelkipásztorokat, valamint laikus igehirdetőket egyaránt támogasson a hűséges és biblikus igehirdetés elméletének és gyakorlatának elsajátításában.

Az idén online formában, február 22. és 24. között megtartott műhely három részből áll. A résztvevők foglalkoznak majd az értelmező igehirdetés módszertanával, valamint az Ószövetségben és az Újszövetségben kibontakozó üdvtörténettel is. Mint azt a szervezők elmondták, az említett három modult normál esetben három egymást követő évben lehet elvégezni, az idei műhelyen azonban mindháromról hallhatnak majd a résztvevők. Ezzel a szervezők lehetővé teszik, hogy azok is bekapcsolódjanak a munkába, akik még csak most ismerkednek a Langham-módszertannal. Akik pedig már vettek részt hasonló kurzuson, tudásszintjüknek megfelelő csoportmunkát végezhetnek.

A képzésre február 20-ig lehet jelentkezni, a szervezők azonban azt kérik, hogy csak az regisztráljon, aki vállalja, hogy mindhárom nap részt vesz a műhelyen.

Forrás: parokia.hu

A teljes cikket a Parókia Portálon olvashatják.