A református félóra december 7-i ajánlója

Dátum
2022. december 7., 13:30 –
2022. december 7.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • A közösség erejéről, az áldozatvállalásról, a gyülekezetek önfenntartásáról, az egyházközségeket segítő pénzügyi alapról és a magyar református nemzetstratégiáról is beszélgettünk Balog Zoltán püspökkel, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökével a zsinat novemberi ülésszakán. A Zsinat arról is döntött, hogy 2023 a lelkipásztori hivatás éve lesz.

  • A háború árnyékában más perspektívába kerülhet egy soha el nem hangzott riport, amelyet 2019 adventjén készítettünk a Beregszászi Református Egyházközség Családi Adventi Délutánján.

  • Vajon lehet a karácsonyi imának többletereje? Milyen a jó ajándék – erről is faggattuk Csoma Judit Margit berekfürdői református lelkipásztort. A pasztorálpszichológus úgy gondolja, gyakran azt várjuk Istentől, hogy teljesítse a kívánságainkat, azokat is, amelyeket ki sem mondtunk és meg sem imádkoztunk.

  • Adásunkat Szűcs Ferenc professzor, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara egykori tanszékvezetőjének igei gondolataival zárjuk Rajkai Zoltán színművész tolmácsolásában.

Minden időben – szerda délután fél kettőkor várják a hallgatókat a szerkesztők: Fekete Zsuzsa és Kojsza Péter.