A református félóra február 2-i ajánlója

Dátum
2022. február 2., 13:30 –
2022. február 2.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Február elsejétől Trócsányi László a Károli Gáspár Református Egyetem rektora. A jogászprofesszor Áder János köztársasági elnöktől vette át kinevezését a Sándor-palotában. Megbízatása 2027. január 31-ig szól. A budahegyvidéki református gyülekezet presbitere vonzó, színvonalas egyetemet álmodott meg, ahol olyan tehetséges fiatalok is bontogatják szárnyaikat, akik a jövő keresztyén értelmiségévé válhatnak.

  • Máté súlyos betegsége miatt hetekig volt ágyhoz kötve a református Bethesda Gyermekkórházban – még a születésnapját is lábadozva töltötte. Hogy mégse maradjon el az ünneplés, mielőtt hazaengedték, az orvosa éjjel tortát sütött neki, de addig is naponta látogatták az intézmény lelkigondozói, foglalkoztatói.

  • A nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonban árva, félárva, szellemi és testi fogyatékkal élő lányokat nevelnek. A bent lakók szerves részét képezik a mindennapoknak, ők az intézmény kisfarmjának mozgatórugói. Napról napra közösen, mosolyogva teremtik elő a megélhetésüket. A dolgozók hisznek a lányok reményteljes jövőjében és ehhez az otthon is igyekszik hozzájárulni.

  • „Isten igéje az egyetlen igaz megoldás életünk problémáira” – vallja Nagyné Nádasi Erika. A Sárospataki Református Gimnázium lelkipásztorának, vallástanárának áhítatát Rajkai Zoltán tolmácsolja.

Várja Önöket február 2-án, szerdán délután fél kettőkor a szerkesztő, Fekete Zsuzsa és a műsorvezető, Kojsza Péter.
Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.
A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.