A református félóra február 23-i ajánlója

Dátum
2022. február 23., 13:30 –
2022. február 23.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Magyarországon 150 ezer gyerek jár református hittanra, melynek nemcsak a bibliaismeret átadása a célja, hanem az Istennel való kapcsolat kialakítása, erősítése is. Hogy felhívják a figyelmet ennek fontosságára 2022-t a hittanoktatás évének nyilvánította a református egyház. Az oktatóknak munkacsoportokat szerveznek, az óvodapedagógusoknak pedig ösztöndíjprogramokat indítanak idén.

  • Hét fiatal zeneszerző bibliai szövegekre készült kórusműveit tartalmazza a Reménykedve Várjuk című kiadvány, amelyet Kecskés D. Balázs református zeneszerző szerkesztett. A huszonegy, három-, és négyszólamú vegyeskarra írt motettát Jézus példázatai, illetve az egyházi év vasárnapjaihoz, ünnepeihez tartozó evangéliumi szakaszok inspirálták.

  • Beiktatták szombaton Trócsányi Lászlót, a Károli Gáspár Református Egyetem rektorát. Az új vezetőt lelki otthonából, a Budahegyvidéki Református Egyházközségből indította el szolgálatába a négy magyarországi református püspök.

  • Adásunk végén Steinbach József a dunántúli református egyházkerület püspökének gondolatit hallják.

Várja Önöket február 23-án, szerdán délután fél kettőkor a szerkesztő, Fekete Zsuzsa és a műsorvezető, Somorjai-Bencze Zsófia.
Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.
A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.