A református félóra február 9-i ajánlója

Dátum
2022. február 9., 13:30 –
2022. február 9.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Bognár László csaknem húsz éven át volt az alkohol rabja. Bár sokszor próbált szabadulni a szenvedélybetegségből, végül mindig újra a pohár után nyúlt. Utolsó mentsvárként Dömösre került, a Református Iszákosmentő Misszió központjába, ahol megváltozott az élete.

  • Volt olyan szépkorú, aki boldogan, más panaszkodva mesélt az életéről, amikor kolléganőm meglátogatta őket a Kárpátaljai Református Egyházkerület beregszászi idősek otthonában. Szakképzett ápolók gondoskodnak róluk és külön részleget tartanak fenn a demens betegeknek. Az egyházkerület egy krízisközpontot is működtet a városban, ahol nehéz sorsú édesanyáknak és gyermekeiknek nyújtanak menedéket.

  • Sokaknak okoz fejtörést, hogyan lehet a Biblia üzenetét úgy tolmácsolni a fiataloknak, hogy az hű maradjon a Szentíráshoz, de érthető és vonzó is legyen. Az Acorn laikus ifjúsági vezetőket és lelkészeket képez Biblia-központú szolgálatra. A kiscsoportos kurzus tíz alkalomból áll, mindig szombatonként tartják Budaörsön.

  • Vasárnap kezdődik a Házasság Hete. A rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a család értékeire, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. Adásunkban Ravasz László, a Dunamelléki Református Egyházkerület egykori püspökének gondolatait hallhatják.

Várja Önöket február 9-én, szerdán délután fél kettőkor a szerkesztő, Fekete Zsuzsa és a műsorvezető, Kojsza Péter.
Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.
A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.