A református félóra január 12-i ajánlója

Dátum
2022. január 12., 13:30 –
2022. január 12.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Adásunkban meghallgathatnak egy riportot a Református Iszákosmentő Misszió dömösi gyógyító otthonából. Berényi József – aki maga is megtapasztalta milyen az alkohol rabságában élni – őszintén mesél saját történetéről, majd Némethné Balogh Katalinnal, a szolgálat vezetőjével beszélgetünk betegségről, hitről és a szabadulás útjáról.

  • Mit akar a férfi és mire vágyik a nő? – ezekre szeretne választ adni Dérer Zsolt tavaly megjelent könyve. A református lelkész házassági tanácsadóként is dolgozik. Tapasztalatait azért szedte egy csokorba, hogy segítse a párokat. A huszonegy fejezetből álló kötetben a bibliai tanítások alapján elemzi a férfi és a nő kapcsolatát.

  • A kárpátaljai Kacsó családban kis koruk óta keresztyén hitre nevelik a gyerekeket. A szülők néha szigorúak, néha engedékenyek. E két szerep között ingázva keresik Isten igéjéből kiindulva a helyes döntéseket. Otthonukban, Bátyúban kerestük fel őket.

  • Milyen szülők vagyunk? – teszi fel a kérdést áhítatunkban Cseri Kálmán. A pasaréti református gyülekezet egykori lelkipásztorának gondolatait Rajkai Zoltán tolmácsolja.

Várja Önöket január 12-én, szerdán délután fél kettőkor a szerkesztő, Fekete Zsuzsa és a műsorvezető, Kojsza Péter.
Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.
A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.