A református félóra január 26-i ajánlója

Dátum
2022. január 26., 13:30
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • 2019. január 23-án halálos áldozatot követelő tűz ütött ki a budapesti Ráday Kollégiumban. A fővárosi református teológia diákotthona teljes mértékben használhatatlanná vált. Azóta azonban elkezdődött az újjáépítés, és bár a diákokban továbbra is ott él a trauma nyoma, mégis várják, hogy visszaköltözhessenek az új épületbe. A Ráday utcai kollégium és a megújuló teológiai kar már szerkezetkész, a tervek szerint szeptemberben már itt kezdik a tanévet az egyetemisták.

  • Átadták hétvégén a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díjat. A Bethesda Gyermekkórház újraalapítójáról elnevezett kitüntetést minden évben azok vehetik át, akik a gyógyító intézmény egykori főigazgatójának lelkületével példamutatóan szolgálják az elesett emberek ügyét. A Dizseri-díjat idén Szarka Miklós református lelkipásztor, a Református Házasság- és Családsegítő Szolgálat megszervezője kapta.

  • Horváth Gergely rádiós műsorvezető élete harminchárom éves korában hatalmasat fordult: megtért, és ahogyan ő mondja, egy református közösségben lelt otthonra. Gergő, akit egykor a Petőfi Rádió főszerkesztőjeként, vagy épp a Klasszik Rádió reggeli műsorvezetőjeként is megismerhetett a közönség, egy eddig csak kevesek által ismert arcát mutatta meg a kamerák előtt. Ahogyan ő fogalmaz: hite egyik legfőbb gyümölcsének azt tartja, hogy a világmindenség legnagyobb ereje áll mellette, akire támaszkodhat a legnehezebbnek tűnő élethelyzetekben is.

  • Adásunk végén Nagyné Nádasi Erika, a Sárospataki Református Kollégium Gimnázium lelkipásztorának, vallástanárának gondolatait hallják Rajkai Zoltán tolmácsolásában.

Várja Önöket január 26-án, szerdán délután fél kettőkor a szerkesztő, Fekete Zsuzsa és a műsorvezető, Somorjai-Bencze Zsófia.
Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.
A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.