A református félóra január 5-i ajánlója

Dátum
2022. január 5., 13:30
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom

Az új esztendő első adásában tavalyi témáinkból válogatunk.

  • Ellátogatunk a református szőlészek és borászok találkozójára, vagyis a BORUM-ra, amelyet kilencedik alkalommal rendeztek meg. Habár a versenyt csak online tudták megtartani, a zsűri személyesen kóstolta végig a tételeket és választotta ki a Magyarországi Református Egyház borait.

  • Az absztrakt koncertzene érdekli, de filmzenéket is ír, sőt jelen van a keresztyén könnyűzenei életben is. Gyülekezete kórusának oszlopos tagjaként előfordult már vele, hogy saját darabját énekelte egy fellépésen. Ismerjék meg a szakrális zene sokoldalú, fiatal képviselőjét, a református Brandenburg Ádám zeneszerzőt!

  • A terápiás kutyák napi több órán keresztül sérült gyerekeken segítenek. Ehhez az állatoknak nemcsak végtelen türelemre, de egy gondoskodó gazdira is szükségük van. Nyáron Körözsi Barbaránál jártunk, aki habilitációs kutyakiképzőként Isten dicsőségét szeretné szolgálni.

  • „Az esztendő startvonalán állva egyetlen reménységünk az, hogy nem Isten nélkül kell bejárjuk életünk megszabott idejét.” Műsorunk végén Fábián Tibor nagyszántói (Erdély) református lelkész újévi gondolatait hallják Rajkai Zoltán tolmácsolásában.

Várja Önöket január 5-én, szerdán délután fél kettőkor a szerkesztő, Fekete Zsuzsa és a műsorvezető, Kojsza Péter.
Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.
A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.