A református félóra március 2-i ajánlója

Dátum
2022. március 2., 13:30 –
2022. március 2.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Háborúra ébredt a világ csütörtök hajnalban: Oroszország megtámadta Ukrajnát. A hadiállapot elrendelése óta több mint félmillióan hagyták el az országot. Voltak, akik egyik pillanatról a másikra, gyalog indultak útnak, hogy még időben át tudjanak kelni a magyar-ukrán határon. Ott voltunk, amikor Budapestre hétfőn megérkezett az egyik menekülteket szállító vonat.

  • Az ukrajnai háború kirobbanása óta a Magyarországi Református Egyház és a gyülekezetek is igyekeznek kivenni részüket a menekültek megsegítéséből. A legtöbb munkát a Magyar Református Szeretetszolgálat és a határhoz közeli közösségek végzik, de az egész ország megmozdult. A szervezet munkatársai szendvicsekkel, meleg teával és takarókkal várják az Ukrajnából érkezőket a Nyugati pályaudvaron.

  • A kárpátaljai magyar református gyülekezetek kitartanak, ameddig csak lehet a háborúban. Zán Fábián Sándor arra kérte a lelkipásztorokat, a gondnokokat és a presbitereket, hogy maradjanak a szolgálati helyükön. A Kárpátaljai Református Egyházkerület püspökének egyelőre nincs tudomása arról, hogy magyar református lelkészeket behívtak volna az ukrán hadseregbe és szerinte erre nem is lenne szükség.

  • „Nekünk, keresztyéneknek az a feladatunk a békére törekvésben, hogy szívből könyörögjünk érte” – Joó Sándor, a Budapest-Pasaréti Református Gyülekezet egykori lelkipásztorának különösen aktuális gondolatait Rajkai Zoltán tolmácsolja.

Várja Önöket március 2-án, szerdán délután fél kettőkor a szerkesztő, Fekete Zsuzsa és a műsorvezető, Kojsza Péter.
Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.
A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.