A református félóra március 23-i ajánlója

Dátum
2022. március 23., 13:30
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Rendhagyó istentiszteletet tartottak vasárnap este Budapesten, a fasori református gyülekezet templomában. A padokban egymás mellett Ukrajnából menekültek és magyarországi reformátusok ültek. Többen voltak, akik a háborús övezetből érkeztek a fővárosba, ezért a magyarul nem beszélőknek tolmács fordított.

  • A kárpátaljai Csonkapapi és Kispapi református gyülekezetei folyamatosan fogadják a belső Ukrajnából érkező menekülteket: szállással, meleg étellel várják őket. Az adományok egy részét heti rendszerességgel viszik fel Kijevbe, majd ugyanazzal a mikrobusszal evakuálják az ostromolt fővárosban rekedt embereket.

  • Március második hetében rendezték meg a GEKIB-et, azaz a Generális Konvent Ifjúsági Bizottságának egyeztető fórumát, Mályiban. A találkozót a Kárpát-medencében működő református ifjúsági szervezetek számára félévente tartják, hogy egymástól tanuljanak, megosszák a nehézségeiket, örömeiket, és közös eseményeket szervezzenek.

  • „Elengedés nélkül nincs új élet” – adásunkban Kacsó Géza bátyúi lelkipásztor, a Nagydobronyi Református Líceum lelkész-igazgatójának böjti gondolatait hallhatják.

Várja Önöket március 23-án, szerdán délután fél kettőkor a szerkesztő, Fekete Zsuzsa és a műsorvezető, Kojsza Péter.
Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.
A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.