A református félóra november 17-i ajánlója

Dátum
2021. november 17., 13:30 –
2021. november 17.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • A bevásárlóközpontok polcairól minden nap „szüretelhetünk”. De vajon tudatosítjuk-e magunkban: nem is olyan egyértelmű, hogy reggelente kenyér, felvágott vagy éppen gyümölcs kerül az asztalunkra. A református egyházban évszázadokon át természetes volt, hogy hálát adnak a termésért, ahogyan a gazdálkodás sem volt idegen a gyülekezetektől. Ezt a hagyományt eleveníti fel immáron harmadik éve a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány.

  • Száz éve, hogy megalakult az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület, vagyis az IKE. A többezer fiatalt megmozgató szervezetnek ma is meghatározó szerepe van az Erdélyi Református Egyházkerület missziójában. Tevékenységében közösségépítő programok, zenei rendezvények és a bibliatanulmányozás egyaránt helyet kapnak.

  • Határokon átívelő, online evangelizációt hirdettek az észak-írországi magyar keresztyének. „A hívők megújulása” elnevezésű hitmélyítő sorozatban Végh Tamás és Bódiss Miklós református lelkipásztorok, valamint Ittzés István evangélikus lelkész szolgálnak. A közös gondolkodásra a világ minden tájáról várják a magyarokat.

  • „Aki elfogadja magát, annak helyes önértékelése lesz. Boldogan szolgál Istennek és segít embertársainak” – műsorunkban Cseri Kálmán, a pasaréti református gyülekezet egykori lelkipásztorának gondolatait hallhatják.

Várja Önöket november 17-én, szerdán délután fél kettőkor a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Kojsza Péter.
Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.
A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.