A református félóra október 20-i ajánlója

Dátum
2021. október 20., 13:30 –
2021. október 20.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • Már óvodás korú, sőt, még fiatalabb gyermekek kezébe adnak okoseszközöket a szüleik. Annak ellenére, hogy az idegrendszerük még nincs felkészülve az ezekből áradó ingerek befogadására. Milyen hatást gyakorolnak a kütyük a fejlődésre? Meddig terjed a szülők felelőssége, és mit tehetnek, ha játékfüggő a gyerek?

  • „Kilépve a templomi, gyülekezeti köreinkből, máshol is be kell mutatni értékeinket” – fogalmazott Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke vasárnap az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott reformáció gálán. Az eseményt évről évre októberben tartják, hogy a protestáns kultúra segítségével rámutassanak a megújulás szükségességére.

  • Óriási az érdeklődés az új református énekeskönyvek iránt. Néhány hét alatt tízezer példány fogyott el a kötetekből. A Kálvin Kiadó igazgatója most türelmet kér a vásárlóktól, ugyanis a gyártási folyamatot a nyomdaiparban érzékelhető nyersanyaghiány nehezíti. Galsi Árpád hozzátette: az átmeneti készlethiány ellenére az előrendeléseket továbbra is fogadják.

  • Műsorunkban Ravasz László, a Dunamelléki Református Egyházkerület egykori püspökének igei gondolatait hallhatják.

Várja Önöket október 20-án, szerdán délután fél kettőkor a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Kojsza Péter.
Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.
A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.