A református félóra október 27-i ajánlója

Dátum
2021. október 27., 13:30 –
2021. október 27.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • A Zsinat döntése értelmében az október utolsó vasárnapján befolyt perselyadományokat minden évben egy kiemelt ügy támogatására ajánlják fel a gyülekezetek. Idén a Kisvárdai Református Egyházközség új templomára gyűjtenek. Az építkezés tavaly áprilisban kezdődött, de a járvány miatt nem tudták befejezni a munkát. Ehhez a jelenlegi árak mellett 90 millió forintra lenne szükség.

  • Az evangélium ereje az egyetlen, ami gyógyír lehet a cigány-magyar ellentétek okozta sebekre – vallja Béres László. A kárpátaljai Szernye lelkipásztora cigányok között végzett szolgálatáról, tapasztalatairól mesél és arról: a szegregáción át vezethet-e út az integrációhoz.

  • Egy amerikai felmérés szerint van összefüggés az anyagi jólét és a boldogság között. Az eredményekből ugyanakkor az is kitűnik, hogy egy bizonyos mennyiség felett a pénztől már nem lesz örömtelibb az életünk. A következő beszélgetésünkből kiderül, hogyan gondolkodik minderről egy keresztyén közgazdász. Vajon a pénz minden rossznak a gyökere? Lehet-e eszköz a jó és pozitív célok elérésében?

  • Műsorunkban Cseri Kálmán, a pasaréti református gyülekezet egykori lelkipásztorának igei gondolatait hallhatják.

Várja Önöket október 27-én, szerdán délután fél kettőkor a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Kojsza Péter.
Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.
A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.