A református félóra szeptember 21-i ajánlója

Dátum
2022. szeptember 21., 13:30 –
2022. szeptember 21.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom
  • A vallásgyakorlás az a szabadság, ami a rácsok mögött is megilleti az embert – vallja Kaszó Gyula, a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet börtönlelkésze. Személyes okokból került teológiai érdeklődésének középpontjába a börtönmisszió. Lassan tíz éve szolgál a rabok között Szekszárdon, emellett a megyeszékhely református gyülekezetének lelkipásztora. Úgy véli: ha krisztusi alapon állva emberként viszonyulunk a fogvatartottakhoz, az akár egy új élet kezdetét is jelentheti számukra.

  • Kulturális programok, szabadtéri koncertek és közös istentisztelet a Tiszántúl egyik legnagyobb református templomában – immár 12. alkalommal szervezték meg a „Szatmár Határok Nélkül” találkozót Nagyecseden. A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület és a Szatmári Református Egyházmegye közös rendezvényének célja, hogy összefogja a térségben élő, magyarországi és határon túli reformátusokat.

  • „Isten országába szabad bezörgetni, kopogtatni és kérni” – vallotta Gyökössy Endre. Az Újpest-Újvárosi Református Gyülekezet egykori lelkipásztorának igei gondolatait Rajkai Zoltán tolmácsolja.

Várja Önöket szeptember 21-én, szerdán délután fél 2-kor a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető, Kojsza Péter.
E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre.

A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.