A Reformátusok Lapja húsvéti számából

Online és nyomtatásban is megjelenik

Dátum
2020. április 19. –
2020. április 19.
Helyszín
Országszerte és online
+ Naptárhoz adom

Hogyan ünnepli egyházunk a húsvétot a koronavírus-járvány és a kijárási korlátozás ellenére is? A részletekért olvassa egyházunk hetilapjának legújabb, április 12-19-i számát!

2020_15_16.png

Rendhagyó húsvét köszöntött ránk, amely nélkülözni kénytelen a templomi közösséget, a közös úrvacsorát. A járvány árnyékában megtartott ünnepről Steinbach Józsefet, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökét kérdeztük.

Az üdvösség létkérdés – vallja Kontha Benőné Molnár Piroska, a Református Dunamenti Kistérségi Diakónia elnök-diakónusa. Egyesületük tizenhét településen végez házi hospice-szolgálatot, Majosházán megépítették az első hazai református hospice-házat is. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan tekintenek a feltámadásra, az üdvösségre a betegség, a fájdalom és a halál árnyékából.

Isten örök és egyszerre aktuális üzenetét, az evangéliumot jelenlegi élethelyzetünkben még érzékenyebben fogadhatjuk – hangsúlyozza Péter-Szarka László. A Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet lelkipásztorával a fiatalok mindennapjairól, a közösség online alkalmairól, az ünnepvárásról és a feltámadásról beszélgettünk.

Online is olvashatnak minket!

A Reformátusok Lapja április 12-19-i, dupla számában húsvéti anyagaink mellett megtalálják a megszokott és kedvelt rovatokat, lelki írásokat, igemagyarázatokat. Az újság előfizethető a Reformátusok Lapja Kiadóhivatalában: 1113 Budapest, Tas vezér utca 13., +36 1 217 6809, kiado@reflap.hu

Amíg a nyomdai és a postai szolgáltatások működnek, előfizetőink kézhez kapják az újságot. Azok, akik a gyülekezetekben szokták megvásárolni lapunkat, az interneten olvashatják a Reformátusok Lapját. Ugyanis tekintettel a veszélyhelyzetre elérhetővé tettük digitális archívumunkat, amin a megjelenés vasárnapján már az aktuális számunk is lapozgathatóvá válik.